Skip to content

Вопрос к “НМ”: где и как оформить заграничный паспорт для детей?

Людмила Сергиенко

Людмила Сергиенко

Вопрос к “НМ”: где и как оформить заграничный паспорт для детей? Новости Днепра.

Вопрос к “НМ”: где и как оформить заграничный паспорт для детей? Новости Днепра.

“Наше місто“ відповідає на актуальні питання дніпрян.

— Де і як оформити біо­метричний закордонний паспорт для дітей 12 і 15 років ?

— Дітям, як і дорослим, це можна зробити у будь-якому підрозділі Дер­жавної міграційної служби України, в центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс», у деяких цен­трах надання адміністративних по­слуг. Дітям від народження і до 16 ро­ків паспорт оформляється на чотири роки. Після 16 видається документ з повним терміном дії – на десять років.

Для оформлення паспорта дити­ні до 16 років з нею повинен прийти один із батьків (після 16 це можна зробити самостійно). Потрібні такі документи: паспорт (ID-картка) гро­мадянина України, якщо документ оформляється дитині, старшій 14 ро­ків, що живе в Україні, або оригінал свідоцтва про народження – при пер­шому оформленні паспорта дитині до 14 років. Той із батьків, хто прийшов разом із дитиною, повинен мати до­кумент, що підтверджує особу.

278 209 паспортів громадянина України для виїзду за кордон оформлено ГУДМС України в Дніпропетровській області 2017 року (2016-го — 152 367).

Фотографування дітей, старших 12 років відбувається безпосередньо при подачі документів (до 12 років можна сфотографувати на місці, а та­кож принести із собою фото розміром 10х15 см).

При замовленні закордонного паспорта вдруге обов’язково беріть із собою раніше виданий або проїзний документ дитини, якщо термін дії за­кінчився.

Якщо раніше ви оформляли на ди­тину ідентифікаційний код, то потрі­бен і він. В разі його відсутності такий документ не потрібен.

— не забудьте документ, який під­тверджує оплату адміністративного збору.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: