Skip to content

Єпіфанцева не залишила меру Дніпра вибору

ТЕМА НОМЕРА

ТЕМА НОМЕРА

Єпіфанцева не залишила меру Дніпра вибору. Новости Днепра.

Єпіфанцева не залишила меру Дніпра вибору. новости Днепра

Учора згідно з розпорядженням міського голови Дніпра Бориса Філатова № 1-28/2-РК від 28 лютого 2018 року Світлану Єпіфанцеву звільнено з посади заступника міського голови за угодою сторін.

Остаточне рішення про це було прийнято через кілька днів після провокаційного посту Єпіфанцевої у соцмережі з приводу закриття одного з міських кінотеатрів.

Єпіфанцева не залишила меру Дніпра вибору. новости Днепра

— Росейские фильмы запретили, а остальные треба дивитися українською мовою. Люди перестали ходить… Я за українську мову, але я її поважаю, щоб вона була доречі всім зрозуміла і звичайно приємна до почуття, а не через коління нав’язана. Благодаря нашим вятровичам все, кто душой любит Украину, сегодня в стороне от кино, театров, або інших культурних заходів. А это, большая часть города, — говориться у повідомленні (текст надано у авторській редакції).

Саме цей пост спровокував у соцмережі справжнє протистояння між захисниками української мови та тими, кому вислови Єпіфанцевої припали до душі. Мовна перепалка за участі близько двох сотень дописувачів тривала до наступного ранку. А скінчилася лише після того, як у ній взяв участь Борис Філатов. Він запропонував Світлані Володимирівні припинити започатковану нею дискусію та взятися до виконання своїх безпосередніх обов’язків, тобто виконання соціальних програм. Лише після жорсткої реакції мера Світлана видалила цю публікацію разом із усіма коментарями. Та розголос вже було не зупинити, — скани скандальних міркувань українського посадовця про «доречність» української мови вже розійшлися інтернетом.

Єпіфанцева не залишила меру Дніпра вибору. новости Днепра

Тож Борис Філатов, у свою чергу, публічно оголосив абсолютно недоречними для державного службовця II рангу вислови Єпіфанцевої про статус державної мови та пропозицію вибіркового її застосування. За словами мера, хоча він вдячний колишній заступниці за допомогу у створенні коаліції в міськраді, її сварки та нескінченне з’ясування стосунків з іншими працівниками виконкому поклали край його терпінню. Останньою краплею, як написав Борис Філатов на своїй офіційній сторінці у соцмережі, і  стала необґрунтована критика державної мовної політики: «Таким, як Єпіфанцева, котрі відчули себе недоторканними, невтямки, що публічне розмірковування чиновника про статус державної мови, як мінімум, сварить між собою мешканців територіальної громади, а як максимум – порушує крихку стабільність у країні. Тому мої підлеглі (будь-хто) не роздумуватимуть привселюдно про мовну політику, про те, який у Києві поганий уряд, а також не даватимуть оцінок керівникам держави».

Нагадаємо, у міськраді Дніпра Світлана Єпіфанцева почала працювати трохи більше двох років тому на посаді заступника міського голови, відповідального за реалізацію міських програм соціального захисту населення.

З самого початку саме її призначення в Дніпрі сприйняли неоднозначно, бо не для кого не було таємницею, що Світлана була активним членом «Оппозиційного блоку» і особою наближеною до  її лідера — Олександра Вілкула.

Але на той час це була поністю виправдана міра. Як зазначив тоді Борис Філатов, його призначення Світлани Епіпфанцевої на посаду заступника мера — у дусі європейських традицій.

— Пані Епіпфанцевій запропонована посада муніципального омбудсмена. Оскільки електоральні симпатії в Дніпропетровську (на той час — авт.) поділилися порівну, і половина міста проголосувала за «Опозиційний блок», то, за традиціями європейської практики, їй була запропонована контрольна функція, —

пояснив в серпні 2016-го під час прес-конференції в УНІАН Борис Філатов.

І скандальне призначення дало очікувані мером результати.

— Ни один прогноз не сбылся. Ни один. Мир не рухнул. «Оппоблок» в Днепре только на листовках. Вилкул поёт «Катюшу» на вокзалах. Горсовет работает как часы.
Оппозиция разгромлена. БПП, идущее стройными рядами. Прогрессивная «Самопомощь». С хорошими людьми все в порядке. Корбан на свободе. Крупнейшие работодатели, любящие мэра. И Светлана, тянущая на себе колоссальный воз социальных проблем, — написав на своїй сторінці в Facebook мер Дніпра два роки потому, 13 січня 2018.

Але епатажні вибрики чиновниці урвали терпець міського голови.

Звичайні робочі будні Світлани Єпіфанцевої вже не вперше струшує скандал, як мінімум, міського масштабу. Навіть цього року – це вже другий, у січні їй довелося видаляти зі своєї сторінки у соцмережі світлини досить пікантного характеру, зроблені на відпочинку у Таїланді. Але, звісно ж, ще й досі при бажанні їх можна легко знайти в інтернеті.

Єпіфанцева не залишила меру Дніпра вибору. новости Днепра

Серед подібних «напрацювань» Єпіфанцевої  на її сторінці у Фейсбуці також співчуття з приводу загибелі бойовика Мотороли та слова «ущербные дебилы» на адресу прихильників Майдану.  Борис Філатов неодноразово попереджав її про недопустимість порушення етики держслужбовця, навіть виніс догану та позбавив премії.  Та, мабуть, не допомогло…

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости политики Днепра, Общественные и социальные новости Днепра, Особое мнение

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: