Skip to content

 Вопрос к «НМ»: как улучшить память?

Людмила Сергиенко

Людмила Сергиенко

 Вопрос к «НМ»: как днепрянам улучшить память? Новости Днепра.

 Вопрос к «НМ»: как днепрянам улучшить память? Новости Днепра.

«Наше місто» відповідає на актуальні питання дніпрян.

– З роками та за щоденними справами мозок перенасичується великою кількістю інформації, через що забуваються навіть найочевидніші речі. Для поліпшення ситуа­ції після медичного огляду лікар може при­значити необхідні препарати. Також, щоб не скаржитися на пам’ять, треба їсти рибу та горіхи і розв’язувати кросворди.

На питання відповідає виконуюча обов’язки головного лікаря обласного центру здоров’я Алла Толчинська.

Допоможуть справитися з проблемою і такі поради.

Стискайте кулак. Дослідження по­казують, інформація запам’ятається краще, якщо в цей час стискати і розтискати праву руку в кулак. Такий рух позитивно впливає на активність нейронів в лобовій долі мозку і сприяє швидшій обробці інформації.

 Повторюйте інформацію перед сном. Кілька хвилин перед засинанням ці спогади будуть крутитися у вашій свідомо­сті, тож ви краще пам’ятатимете їх наступно­го дня.

 Користуйтеся алфавітом. Це до­поможе пригадати потрібний факт. Напри­клад, якщо забули ім’я якогось актора, по­думки перераховуйте всі букви алфавіту й аналізуйте, чи не на цю, бува, починається його ім’я. Ця техніка працює.

Промовляйте думки вголос. Нау­ковці довели, що коли ми промовляємо ін­формацію, яку хочемо запам’ятати, вголос, вона дійсно краще відкладається в пам’яті.

Малюйте подумки. Користуйтесь та­кою технікою запам’ятовування, як мнемо­ніка, – це заміна об’єктів і фактів на асоці­ативні образи. Наприклад, якщо ви хочете запам’ятати ім’я Джона Бріджа, уявіть на його обличчі міст (bridge — міст) або карт­кову гру бридж.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: