Skip to content

Мерія Дніпра звернулася до уряду з ініціативою підвищення зарплат вчителів

Ростик Петровский

Ростик Петровский

Мерія Дніпра підвищить зарплати учителів. Новости Днепра

Дніпровська мерія однією з перших в Україні звернулася до уряду з проханням пришвидшити виділення коштів на підвищення зарплат учителів. На початку року Кабінет Міністрів ухвалив постанову про підвищення окладів педагогічного персоналу, який отримує зарплату за рахунок державної субвенції. Про це «НМ» дізналися в прес-службі міськради Дніпра.

Мерія Дніпра підвищить зарплати учителів. Новости Днепра

Посадові оклади освітян мають зрости на 10%, а надбавка за престижність праці педагогів збільшується із 20 до 30%. Загалом це близько 1 тис. грн. Підвищення рівня достатку стосується майже 9 тисяч педагогів Дніпра, що працюють у загальноосвітніх і прирівняних до таких школах. Однак необхідні для цього 63 млн грн уряд поки що не виділив. Щоб змінити ситуацію, міська влада Дніпра направила спеціальні звернення до профільних міністерств і Асоціації міст України. Заробітки педагогів зростуть у середньому з 6,8 до 7,7 тис. грн. на місяць.

Мерія Дніпра підвищить зарплати учителів. Новости Днепра

«Цей крок уряду правильний, і ми його вітаємо. Та це означає, що у даний напрямок треба інвестувати додатково 63 млн грн. Водночас додаткових асигнувань держава поки не підтвердила. Тому мерія Дніпра звернулася до Міністерства освіти, Міністерства фінансів і Асоціації міст України із проханням фінансового підтвердження делегованих повноважень», – зазначив заступник міського голови Дніпра Володимир Міллер.

За інформацією заступника Бориса Філатова, наразі освітня субвенція для Дніпра становить 871 млн грн. Водночас місто вже майже 2 роки виплачує муніципальні надбавки освітянам. Нині вони становлять 5% від посадового окладу для всього персоналу освітньої галузі. На це місто виділяє понад 50 млн грн. Збільшення зарплат для освітян усіх категорій Кабмін має розглянути вже у вересні цього року.

Якщо таке рішення буде ухвалене, додаткові кошти виділятимуть вже бюджети міст. У випадку Дніпра сума становитиме близько 40 млн грн.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: