Skip to content

Борис Філатов розповів, як зміняться вулиці Дніпра

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Борис Філатов розповів, як зміняться вулиці Дніпра. Новости Днепр

Борис Філатов розповів, як зміняться вулиці Дніпра. Новости Днепр

У Дніпрі розшукують власників покинутих будівель і готові перейти до радикальних дій для вирішення проблеми із цими спорудами. Водночас влада міста взялася за реконструкцію фасадів історичних будівель. Про це міський голова Дніпра Борис Філатов розповів в ефірі програми «Кисельов. Авторське» на телеканалі «Прямий».

— Є багато покинутих будівель. Вони обнесені парканами, там збираються неблагополучні люди. А ми не знаємо, хто власник. Ми бачимо його в реєстрі, але виявити його фізично неможливо. Тому ми просто розміщуємо оголошення «Відгукніться», а цьогоріч проводитимемо примусові знесення. Адже доти, поки туди не заїде бульдозер, власник не з’явиться, – повідомив Борис Філатов.

Міський голова також розповів про системну реконструкцію фасадів історичних будівель. Такі роботи у Дніпрі проводять вперше за останні кілька десятиліть. Торік на проспекті Дмитра Яворницького оновили фасади десяти будинків. У 2018-му планують реконструювати ще чотирнадцять. Однак реставрацію ускладнює засилля кондиціонерів, антен, вивісок тощо. За словами очільника Дніпра, наразі в місті закінчують працювати над дизайн-кодом, згідно з яким підприємці приводитимуть вивіски до єдиного формату.

— Сподіваюся, що до 2020 року ми повністю відремонтуємо фасади на центральному проспекті імені Дмитра Яворницького. Крім того, тротуари в жахливому стані, паркани розкрадені… Страшно дивитися. Особливо, в районі автовокзалу – вул. Курчатова, де цьогоріч ми робитимемо капітальну реконструкцію. На це виділяємо 600 мільйонів гривень, – додав Борис Філатов.

https://www.youtube.com/watch?v=8lxUWxfnDjk&feature=youtu.be

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: