Skip to content

У рятувальників Дніпра був важкий тиждень

Надежда Мишина

Надежда Мишина

У рятувальників Дніпра був важкий тиждень. Новости Днепра

З 15 по 22 січня до патрульної служби надійшло 4765 виклика та було здійснено 242 виїзду рятувальної служби. Про це журналіст «НМ» дізнався під час прес-конференції, присвяченої підсумкам найрезонансніших подій тижня у Дніпрі.

— За минулий тиждень було зареєстровано 3209 адміністративних матеріала, з яких 2726 — за порушення ПДР. У Дніпропетровській області зафіксовано 46 випадків водіння в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Сталося 76 ДТП, з яких 18 — з потерпілими. Також відбулося  8 пограбувань, 4 з них вдалося розкрити та затримати осіб причетних до скоєння злочину,- розповіла інспектор роти 1 батальйону 4 лейтенант поліції Ірина Саламаха.

Щодо резонансних подій: 17 січня спільно з працівниками СБУ та слідчими ГУНП було затримано громадян, які намагалися дати хабаря патрульним у сумі 1000 грн. Їм загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі.

Як відзначила Ірина Саламаха, внаслідок погодних умов збільшилась кількість ДТП на дорогах Дніпропетровщини.

— Минулий тиждень виявився напруженим для служби порятунку. З усієї кількості виїздів 74 здійснено на ліквідацію пожеж і 111 для надання допомоги населенню. Почастішали випадки гибелі людей на водоймах: за тиждень загинуло 2 особи, та ще 4 було врятовано. Протягом тижня було ліквідовано 2 одиниці вибухо-небезпечних приладів, — сказала прес-секретар ДСНС у Дніпропетровській області Дар’я Гречищева.

Рятувальна служба нагадує, що в складних погодних умовах, коли температура коливається від плюсової до мінусової, крига є дуже небезпечною. А коли вона вкрита ще й шаром снігу, краще на неї взагалі й не виходити.

— Під час святкування Водохреща служба порятунку чергувала в посиленому режимі. І завдяки цьому вдалося уникнути надзвичайних ситуацій, — розповіла Дар’я Гречищева, — також було задіяно 38 одиниць техніки та 152 рятувальника для ліквідації наслідків негоди. Переважно надавали допомогу авто, які з’їхали у кювет. І також допомагали прибирати аварійні дерева, — сказала вона.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: