Skip to content

Вопрос к «НМ»: Будут ли ещё повышать пенсии?

Катерина Гаценко

Катерина Гаценко

Пенсии в Украине проиндексируют дважды: кто получит прибавку

Вопрос к «НМ»: Будут ли ещё повышать пенсии? Новости Днепра.

«Наше місто» відповідає на актуальні питання дніпрян.

«З нетерпінням чекав підвищення пенсії, а отримав добавку менше ста гривень. Можливо, будуть ще підвищувати пенсії?»

 На питання відповідає заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області Наталія Корнійчук:

— 11 жовтня цього року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законо­давчих актів України щодо підвищення пенсій» №2148 від 03.10.2017, яким передбачено осу­часнення пенсій з 1 жовтня цього року із засто­суванням показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні за 2014, 2015, 2016 роки – 3764,40 грн. Автоматизований перерахунок, проведений відповідно до цього закону, торк­нувся майже всіх пенсіонерів Дніпропетровської області.

Розмір осучаснених пенсій розраховувався індивідуально для кожного пенсіонера і зале­жав від стажу і заробітної плати. Саме на цих підставах здійснено перерахунок, тому в ре­зультаті хтось отримав більше, а хтось менше. Але всі підвищення залежать саме від того, як людина працювала і скільки сплачувала внесків до Пенсійного фонду.

На сьогодні Верховна Рада прийняла в пер­шому читанні Закон «Про Державний бюджет України на 2018 рік», яким передбачається під­вищення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Після прийняття зазначеного закону органи Пенсійного фонду відповідно проведуть масо­ві перерахунки пенсій у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: