Skip to content

В Дніпрі з’явиться «Дніпровська політехніка»

Екатерина Матвеева

Екатерина Матвеева

В Дніпрі з'явиться «Дніпровська політехніка».Новости Днепра

Національний Гірничий Університет Дніпра збираються перейменувати в «Дніпровську політехніку». Про особливості зміни назви університету та його майбутнє кореспонденту «НМ» розповів ректор НГУ Геннадій Півняк.

— 20 грудня Кабміном було прийнято рішення про зміну назви нашого вишу. Зараз ми вже займаємося реєстрацією нової назви та підготовкою статуту, — говорить ректор.

Таке рішення стало закономірним у зв’язку із розширенням класифікації вишу. В ньому з’являться нові перспективні спеціальності які потрібні перш за все для України.

За словами Геннадія Півняка, зміна назви НГУ дає університету нові можливості для створення багатопрофільного освітнього рівня та надійного фундаменту на міжнародному рівні.

В Дніпрі з'явиться «Дніпровська політехніка».Новости Днепра

Тому рада трудового колективу прийняла рішення змінити класифікацію університету, тобто створити Технічний університет. Відповідно буде змінено назву Національного Гірничого Університету на Національний Технічний Університет «Дніпровська Політехніка».

Геннадій Півняк, розповів, що до кінця 2018 року в НТУ «Дніпровська політехніка» буде відкрито 7 нових спеціальностей.

Зазначимо, що за останні 1,5 року в НГУ вже було відкрито 15 нових спеціальностей таких як «Нафтогазова справа» та «Хімічні технології і інженерія», також було відкрито декілька гуманітарних спеціальностей таких як: «Політологія», «Філософія», «Туризм».

Також ректор додав, що університет вийшов на європейську акредитацію освітніх програм, тобто вже в січні деякі спеціальності будуть відповідати всім європейським нормам і стандартам освіти.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: