Skip to content

Якою буде вартість цукру в Дніпрі в 2018 році?

Катерина Гаценко

Катерина Гаценко

Якою буде вартість цукру в Дніпрі в 2018 році? Новости Днепра

Якою буде вартість цукру в Дніпрі в 2018 році? Новости Днепра

В наступному році протягом півроку вартість цукру залишиться незмінною. Про це кореспондент «НМ» дізнався в Асоціації постачальників торговельних мереж.

 — Єдине, що має зберегти ціну як мінімум протягом півроку, — цукор. Його виробники настільки вміло «заховалися в тіні», що ані обсяги виробництва, ані обсяги внутріш­нього споживання та експорту фактично нікому не відомі. Адже, якщо вірити тим цифрам, які виробники надають державі, за такого рекордного експорту нам з вами вже мало нічого не залишитися. А цукор – ось він, ще й дешевий, — зазначив гендиректор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Такою прогнозують фахівці продовольчого ринку цінову ситуацію майбутнього року, звітуючи про «досягнення» року, що ми­нає. Як повідомив гендиректор Асоціації постачальників торговельних мереж Олек­сій Дорошенко, вже визначені переможці рейтингу цінових лідерів 2017-го. Очо­лило рейтинг, звісно ж, сало, яке додало в ціні аж 68%. Потім йдуть буряк та мор­ква із плюс 58%, четверта – свинина плюс 37%, яловичина лише п’ята — плюс 30%. Фахівець попередив: здешевшання чекати не варто за жодною товарною позицією. Навпаки, Дорошенко упевнений, що ціни зростатимуть і надалі. На щось – через змову великих агровиробників, як це було із курятиною, та, як запевняють експер­ти, буде й надалі. На щось — через більш об’єктивні фактори, на кшталт інфляції та девальвації.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: