Skip to content

«Французький тиждень» у Дніпрі

Катерина Гаценко

Катерина Гаценко

«Французький тиждень» у Дніпрі Новости Днепра

 У Дніпрі пройшла низка заходів, які пов’язані з Францією. Мешканці міста мали змогу познайомитися з книжкою французького філософа, побачити фільм в оригіналі  з українськими субтитрами та поспілкуватися з журналісткою «France 24» Стефанні Труяр.

 «Французький тиждень» у Дніпрі Новости Днепра
«Ця Книга — унікальний синтез історії та філософії»

22 жовтня відбулася презентація книжки французького письменника «Покривало Ізіди». У ній розкривається актуальна тема – стосунків людини з природою. Автор визначив свою працю як своєрідний етап, до якого він прямував більшу частину життя. Вона наповнена численними уявленнями та настановами щодо природи. Недарма наукова спільнота сприйняла цей твір як філософський заповіт науковця. Цікавий факт: книгу вперше перекладено українською.

 «Французький тиждень» у Дніпрі Новости Днепра «Французький тиждень» у Дніпрі Новости Днепр

«Я читав її (книга – Прим.) тричі, і кожного разу вона розкривалася по-новому. Автор дає певну ґенезу поняття “природи” в історичному контексті. Тобто, ця книга є унікальним синтезом філософії та історії. П’єр Адо  розглядає різні тлумачення афоризму Геракліта: «Природа любить приховуватися» та інтерпретує їх», –  каже представник видавництва «Новий Акрополь» Антон Мухін.

 «Французький тиждень» у Дніпрі Новости Днепр
Зацікавлені відвідувачі заходу

23 листопада пройшов перегляд французького фільму «Той, що прийде після нас» (2013) мовою оригіналу з українськими субтитрами. У колі шанувальників французького кінематографу дніпряни подивилися фільм та змогли його обговорити після закінчення.

 «Французький тиждень» у Дніпрі Новости Днепр
Стеффані Труяр — французька журналістка «France 24»

Лекція-дискусія за участю французької журналістки телеканалу «France 24» Стеффані Труяр з показом документальних фотоматеріалів та демонстрацією відеофільму «Якщо я колись повернусь. Віднайдені листи Луїзи Піковскі» пройшла 24 листопада. Стеффані розповіла про роботу з відтворення колективної пам’яті за допомогою листування між єврейською дівчинкою та її вчителькою. Захід відбувся у партнерстві з мережею Альянс Франсез в Україні, France 24 та RFI.

Катерина Гаценко

 

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: