Skip to content

В цьому році в дитсадки Дніпра пішло 98% дітей від бажаючих (зареєструвавшихся)

Екатерина Матвеева

Екатерина Матвеева

В цьому році в дитсадки Дніпра пішло 98% дітей від бажаючих (зареєструвавшихся). новости Днепр

У дитячих дошкільних закладах відкрили 17 додаткових груп для 266 дітей. На сьогодні ще у 4 групах ведуться ремонтні роботи, які планують завершити до кінця року. Про це розповіла головна спеціалістка управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Оксана Турчина.

У наступному році планують відкрити ще 12 додаткових груп, у яких зможуть навчатися близько 240 дітей.

— Щороку зростає кількість груп у наявних дошкільних закладах. Наприклад, у 2015-му році було відкрито 11 груп на 205 місць, у 2016-му створили 10 додаткових груп на 160 місць, – зазначила Оксана Турчина. – Постійно працюємо над тим, щоб закрити питання нестач імісць у дитячих садочках.

В цьому році в дитсадки Дніпра пішло 98% дітей від бажаючих (зареєструвавшихся). новости Днепр

За її словами, зараз близько 98% дітей міста отримують дошкільну освіту. На початку осені на обліку до зарахування до закладів дошкільної освіти перебувало 12832 дитини, із них вже 12 126 дітей зараховано.

Нині у Дніпрі дошкільнята відвідують 211 закладів дошкільної освіти. Крім того, у місті з’явився новий навчально-виховний комплекс №65 з відділенням для дошкільників. Проводять ремонтні роботи у НВК № 200, 379, 390.

Також представниця управління освіти нагадала, що прийом до садочків здійснюється відповідно до електронної реєстрації  https://reg.isuo.org/preschools.

Представниця мерії також зазначила, що місто приділяє чимало уваги розвитку інклюзивної освіти (доступність освіти дітям з особливими освітніми потребами). Сьогодні у 5 садочках Дніпра запроваджено інклюзивне навчання – це дитсадки №№ 43, 375, 337, 164, 107. Ще один заклад наразі готує документи на відкриття інклюзивної групи.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: