Skip to content

Дніпряни побачать кіборгів раніше, ніж жителі столиці

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Дніпряни побачать кіборгів раніше, ніж жителі столиці. Новости Днепра

У нашому місті режисер Ахтем Сеітаблаєв презентуватиме фільм «Кіборги» 28 листопада, у Києві – 6 грудня.

Нова кінострічка — це історія не про війну, а про сучасних героїв, які творять нашу нову Україну. Незважаючи на різницю у походженні та віці, їх об’єднала одна мета – захистити рідну землю від агресора. Заради спільної перемоги вони готові стояти до кінця. Бо за їхніми спинами матері, жінки, діти і ціла Україна.

Дніпряни побачать кіборгів раніше, ніж жителі столиці. Новости Днепра

— У фільмі ми хотіли показати силу духу наших героїв і наскільки було важливим їхнє бажання вистояти у цій війні заради створення нової вільної та щасливої країни», — говорить Ахтем Сеітаблаєв. — П’ятеро головних героїв – це збірні образи, які були списані з реальних кіборгів. Серед героїв фільму є представники Збройних сил та добровольчого підрозділу, юний патріот і дорослий боєць, що не всидів на дивані перед телевізором.

— Так само було і в терміналі: там зустрічалися різні люди, для яких захист батьківщини став справою честі, — додає сценарист фільму Наталя Ворожбит. — Консультації і численні інтерв’ю, на основі яких і був написаний сценарій, я отримала від бійців  Андрія Шараскіна, Євгенія Жукова, Олександра Трепака,  надихалася подвигами Євгенія Межевікіна, Кирила Недрі і багатьох інших бійців, що утримували аеропорт.

Для того, щоб передати атмосферу донецького аеропорту, автори фільму побудували декорації, які ідентичні справжнім розмірам колишнього аеропорту.

В день урочистої прем’єри «Кіборгів», яка відбудеться  28 листопада о 19.00 у кінотеатрі «Мост-кіно», також представлять світлини фотографа-АТОвця Олександра Шульмана. Оскільки вони на військову тематику, це допоможе перейнятися атмосферою фільму.

Офіційний трейлер фільму:

 

 

 

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: