Skip to content

Як родичам переселенців з окупованих територій потрапити до Дніпра

Юлия Сегеда

Юлия Сегеда

Про порядок оформлення дозволу перетину кордону з дітьми та куди звернутися для  отримання документа читайте в ексклюзивній статті правозахисника Юлії Сегеди.

«Наші родичі досі проживають на окупованій території та бажають приїхати до Дніпра з дітьми. Які документи їм потрібно мати на дітей? Можливо, один з батьків не поїде».

Відповідно до п. 5.1.2. Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, виїзд з тимчасово неконтрольованої території громадян України:

— які народились у 1998 році і пізніше та не змогли оформити паспорт громадянина України (внаслідок проживання у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження), здійснюється за умови пред’явлення свідоцтва про народження/копії свідоцтва про народження або будь-якого іншого документа, який дає можливість ідентифікувати таких осіб, особи (осіб), у супроводі якої (яких) громадяни України, які не досягли 16-річного віку, виїжджають з тимчасово неконтрольованої території, та дозволом фізичної особи;

— які не досягли 16-річного віку, здійснюється за умови пред’явлення свідоцтва про народження (паспорта), а також будь-якого документа, визначеного статтею 5 Закону України «Про громадянство України» або статтею 2 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» особи (осіб), у супроводі якої (яких) громадяни України, які не досягли 16-річного віку виїжджають з тимчасово неконтрольованої території, та дозволом фізичної особи;

— дитини, яка народилась після початку проведення АТО, та внаслідок проживання у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, їй не було оформлене свідоцтво про народження, здійснюється за умови пред’явлення будь-якого документа, визначеного статтею 5 Закону України «Про громадянство України» або статтею 2 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» особи (осіб), у супроводі якої (яких) дитина виїжджає з тимчасово неконтрольованої території, та дозволом фізичної особи.

Звертаю увагу, що якщо цей батько, який приїде на підконтрольну територію з дитиною буде потім повертатись з нею на тимчасово окуповану територію, то треба буде виконати вимоги законодавства щодо перетину кордону неповнолітньою дитиною.

 

Категория: Архив, Новости Днепра, Особое мнение

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: