Skip to content

У Дніпрі врятували більше 3,5 тисяч поранених

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

У Дніпрі врятували 14 тисяч поранених. Новости Днепр

Саме таку кількість військових вдалося повернути до життя медикам лікарні імені Мечникова від початку конфлікту на сході країни. Під час операцій із тіл бійців лікарі витягли 3 тисячі осколків.

Тож під час зустрічі з мечніківцями в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун  назвала їх медичний заклад барикадою, яка береже поранених від смерті, а медиків героями.

У Дніпрі врятували 14 тисяч поранених. Новости Днепр

-Щиро вдячна дніпровським лікарям та волонтерам за їх щоденну працю, які своєю мужністю подають приклад всім, — зазначила вона. — Ви — мої герої! Якби не те, що ви робите останні три роки, нас би не було! Ви — на передовій! А такого головного лікаря, як Сергій Риженко, взагалі потрібно клонувати — для того, щоб в кожній українській лікарні був такий керівник. Лікарня Мечникова — це барикада, яка не дає смерті забирати життя наших людей. Більше 99% хворих і поранених на війні, які пройшли через Мечникова, вижили. Ви врятували безліч життів, незважаючи на обмежене фінансування. Сподіваюсь, що вже незабаром в кожному місті України існуватимуть лікарні, які матимуть такий же рівень професіоналізму як в Мечникова. Окремо хочу відзначити дніпровських волонтерів, які надають допомогу в постачанні препаратів, витратних матеріалів та навіть обладнання. Це все повинно йти від держави, і сьогодні ми крокуємо до таких результатів.

 

У Дніпрі врятували 14 тисяч поранених. Новости ДнепрВідповідаючи на питання медиків, Уляна Супрун наголосила, що пріоритетними завданнями діяльності Міністерства охорони здоров’я є створення однакових умов доступу людей до медичних послуг та забезпечення високоякісної медичної допомоги.

-Медикик — це більше ніж професія, це служіння, — сказала вона. — Тому ми маємо особливу відповідальність за зміни в системі охорони здоров’я. Наша мета — створити систему універсального доступу, тобто гарантований державою пакет медичної допомоги для кожного громадянина. Незалежно від його місця проживання, місця роботи і соціального статусу. Разом це нам зробити під силу.

 

У Дніпрі врятували 14 тисяч поранених. Новости ДнепрУляна Супрун зазначила, що найближчим часом Верховна Рада України має розглянути відповідний законопроект, який і  змінить самі засади функціонування закладів охорони здоров’я в країні. Передбачається державне  фінансування всіх медичних послуг, постачання необхідної техніки та ліків. Також медичні заклади отримуватимуть кошти на кожного конкретного пацієнта. Це  кардинально змінить якість медичного обслуговування українців.

У Дніпрі врятували 14 тисяч поранених. Новости Днепр

 

У Дніпрі врятували 14 тисяч поранених. Новости ДнепрЮлія Бабенко, фото Антона Павлюкова.

 

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: