Skip to content

У Дніпрі планують збудувати сучасний театральний комплекс на 5-10 тис. глядачів

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

У п’ятницю розпочнеться перший у нашому місті фестиваль професійних театрів – «Феєрія Дніпра». 3 місцеві театри та 8 колективів з інших українських міст покажуть у Дніпрі свої найкращі вистави, які здобули нагороди фестивалів-конкурсів в Україні та Європі й схвальні відгуки критиків і глядачів.

Учасників «Феєрії Дніпра» не відбирали за конкурсом, а запрошували. Не всі, кого хотіли бачити члени оргкомітету, погодилися приїхати до Дніпра. Однак це не привід засмучуватися, каже Гліб Пригунов, під патронатом котрого проходитиме захід.

— Приїдуть наступного року, — упевнений голова облради. – Те, що на першому фестивалі представлені не всі театри України, це можливість для розвитку.

Пригунов сподівається, що «Феєрія» «стане відомим, поважним, щорічним і з великою
перспективою на розвиток культури й духовності мешканців Дніпропетровщини фестивалем». Проте, аби ця надія стала реальністю, на думку голови облради, слід вирішити проблему із майданчиком для подібних заходів.

— Хай це самокритично, але ми усвідомлюємо, що в нас немає великої зали на 5-10 тисяч місць, і тому до нас не кожен виконавець може приїжджати. І ми також на майбутнє ставимо для себе розгляд цього питання і сподівання на його вирішення.

На питання, чи планує обласна влада будівництво нового театру в Дніпрі, Гліб Пригунов відповів:

— Це має бути не театр. На мій погляд, це має бути поліфункціональний заклад із залами, що легко трансформуються під різні функції: починаючи від концерту на 10 тисяч глядачів, закінчуючи кількома видами малих сцен. У нас багато років не вирішене питання з органом, тому у комплексі має бути місце й для нього. Потрібна велика кількість приміщень для форумів, конференцій, семінарів. Тобто там має не припинятися творчий процес і обмін. Це поки що плани. Наступного року ми розберемося із проектом, тоді вже можна буде говорити про цей заклад як про задачу. Але сьогодні вже є розуміння на всіх рівнях, що нам таке потрібно.

Наталія Рекуненко

 

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: