Skip to content

У Дніпрі пройде масштабний «TechFest»

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Цього вікенду, 16-17 вересня, дніпрян чекають на фестивалі науки, техніки та сучасних технологій «Interpipe TechFest». У технічному фестивалі візьмуть участь більше сотні інженерних компаній та навчальних закладів із Києва, Харкова, Полтави, Запоріжжя та інших регіонів. На гостей фесту очікують майстер-класи, битви роботів, лего-будівництво, змагання геймерів та встановлення двох національних рекордів у інженерній сфері. 

— Цьогоріч техфест буде набагато цікавішим. Збираємо справжню промислову тусовку – очікуємо приїзду 110 учасників з усієї країни. Організуємо лекторій, де майже півсотні фахівців у різних техно-галузях розкажуть простою мовою про складне. Там виступатимуть і представники обласної та міської влади Дніпропетровщини – вони презентують власні проекти у інженерній та ІТ-сферах», – розповів голова оргкомітету «Interpipe TechFest» Дмитро Кисилевський.
 

Організатори обіцяють яскраву програму фесту із незліченною кількістю родзинок. Так, гості техносвята зможуть побачити устаткування, яке використовують у авіаційній та нафтогазовій промисловості, нові розробки КрАЗу та у космічній галузі.
Для них також організують близько півсотні майстер-класів – із робототехніки, авіа- та судомоделювання, керування дронами, створення мультфільмів тощо.

— На фестивалі будуть встановлені два рекорди. Перший – на найбільший в Україні спінер. Другий – на найдовшу залізницю з кубиків LEGO. Її довжина складе понад 200 метрів, на ній будуть промислові міні-споруди, навіть ходитимуть потяги», – розкрив деякі таємниці майбутнього фесту Дмитро Кисилевський.
 

Всіх любителів кіноепопеї «Зоряні війни» запрошують на велике LEGO-будівництво – загалом планують використати близько 200 тисяч кубиків LEGO. Шанувальники зможуть зібрати Зірку Смерті та винищувач X-WING, імперського штурмовика та робота-дроїда R2D2.

Вперше на техфесті проведуть змагання – з шести технічних дисциплін. Серед них — авіа- та судомоделювання і мехатроніка. Гості зможуть також повболівати за геймерів під час кіберігор із CS: GO та Dota2, а ще – насолодитися робо-баттлами – битвами запрограмованих роботів.
 
Техфест проходитиме 16-17 вересня, з 10:00 до 18:00. Свято відбудеться у Дніпрі, у парку відпочинку «Лавина».
 
Білети можна придбати при вході у парк та на сайті фесту

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: