Skip to content

У Дніпрі з’явилися нові «швидкі»

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Сьогодні, 8 вересня, міський голова Борис Філатов передав ключі від 5 автомобілів медикам. За останні 6 років це – перше оновлення спецавтопарку, профінансоване з міського бюджету. Транспорт кардинально відрізняється від того, що купували раніше, адже ці «швидкі» дають змогу рятувати людські життя на місці, а не просто відвозити пацієнтів до лікарень.

-Загальна вартість цих машин – 12,5 млн. грн. Наступного року ми плануємо придбати ще 15 «швидких» такого типу, а далі будемо повністю оновлювати автопарк. Це близько 40 автомобілів, – повідомив Борис Філатов.

Машини переобладнані українським виробником на базі Peugeot Boxer і належать до класу «В». Тут є носилки на колесах, дефібрилятор-монітор, сумка-укладка для невідкладної допомоги, пульсоксиметр та електрокардіограф. Усе обладнання вироблене відомими компаніями зі США, Італії, Швеції, Німеччини та Японії.
Лікарі та водії «швидких» новими машинами задоволені. Кажуть: вони більш маневрові та комфортні, а сучасне обладнання дозволить працювати ефективніше.

Автомобілі закріплені за п’ятьма центральними підстанціями швидкої допомоги – Центральною, Індустріальною, Амур-Нижньодніпровською, Новокодацькою та Соборною.

Фото Андрей Батозский 

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: