Skip to content

Як у Дніпрі популяризують Загальну декларацію прав людини

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Як в Україні, а саме у Дніпрі, популяризують Загальну декларацію прав людини прийняту і проголошену Генеральною Асамблею ООН 10 грудня 1948 року, та Європейську конвенцію з прав людини і основоположних свобод.

Вперше у Дніпрі, Україні, в рамках регіональної, соціальної політики відбувся проект культурної та європейської дипломатії, а саме: 7-й мультикультурний «Сімейний Фестиваль-Ярмарок майбутніх Мам — Права людини 365 днів на рік».

Під егідою Організації «Культура і Дипломатія Країн Світу», “Culture and Diplomacy of the Countries of the World”- місія Культурної та Європейської дипломатії в Україні, патронатом Міністерства культури України, Міністерства Інформаційної Політики України, Дніпропетровської міської ради та за підтримки ради Соборного району відбулось перше свято, а саме мультикультурний «Сімейний Фестиваль — Ярмарок майбутніх Мам — Права людини 365 днів на рік».

Організація «Культура і Дипломатія Країн Світу», в рамках регіональної політики розширює свою діяльність та підтримку у сфері Захисту прав людини, розвитку демократії, культури, неформальної освіти, захисту дітей, майбутніх мам, та сімей, що мешкають у Дніпрі та переселенців уражених конфліктом на сході України.

Святкування «Сімейного Фестивалю — Ярмароку майбутніх Мам — Права людини 365 днів на рік». у Дніпрі, як завжди, проходить гучно та весело. Центральний парк імені Лазаря Глоби міста перетворюються на грандіозні локації з елементами стріт-арту, сучасного вуличного мистецтва, локаціями для різних концертів, виступів, майстер-класів, прогулянками мімів у вигляді живих пам’ятників, фотозонами, локаціями для дітей.

Метою свята було популяризувати прав людини, культури, мови, традицій, освітніх та партнерських програм між Україною та іншими країнами світу, пропагувати здоровий спосіб життя та розвиток демократії.

Права Людини які прописані у Загальній декларації прав людини прийняту і проголошену Генеральною Асамблею ООН 10 грудня 1948 року та Європейська конвенція з прав людини – це — перш за все свято Миру і Свободи, Єдності та Братерства як в Європі так і в усьому світі.

Починаючи з 2008 року це свято щорічно відзначається у Дніпрі. Воно символізує Мир і Свободу, культуру і безпеку та єдність народів а також Європейські та Демократичні прагнення населення нашого міста.

В цей день десятки тисяч Дніпрян та гостей міста прийшли у центральний парк Глоби, який на цілий день перетворився на мультикультурну та розважальну зону, щоб взяти участь у різноманітних інтерактивних програмах, майстер-класах, фестивалях та концертах.

Цьогоріч вперше ПРАВ ЛЮДИНИ у Дніпрі буде проходити у мультикультурному форматі розваг та відпочинку.

Офіційна святкова програма розпочнеться у 10:00 з урочистої церемонії відкриття у парку імені Лазаря Глоби на сцені. До участі в офіційній церемонії відкриття були запрошені почесні гості: керівники області та міста, громадські організації, представники дипломатичних місій культурної та європейської дипломатії:

На привітальне слово були запрошені Генеральний Секретар Організації «Культура і Дипломатія Країн Світу» Олексій Філь, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько, заступник начальника управління зовнішньої діяльності обласної державної адміністрації Дарина Скиба, начальник комунального підприємства дніпропетровського міжміського бюро технічної інвентаризації Олександр Шамов, Президент Благодійного Фонду «Надай Надію» Лариса Куриленко, керівник інформаційно- ресурсного центру «Вікно в Америку» Світлана Усенко.

Традиційно свято розпочалось з гімну України та гімну Європейського Союзу. Державні прапори України, Європейського Союзу та дипломатичних представництв – обов’язковий атрибут мультикультурних проектів нашої місії «Культурна та Європейська дипломатія в Україні».

Свято відвідали понад 3500 тисяч людей: жителі та гості міста, в тому числі переселенці зони АТО, люди з особливими потребами, повноцінні сім’ї, та сім’ї які мають одного батька, майбутні мами, студенти, діти, люди похилого віку та представники національних діаспор.

На початку свята присутні заслухали твір Тараса Шевченка «Є на світі доля» у виконанні представників Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки. Вокал – Катерина Дьоміна, Олександра Котлюба, Станіслав Рубаха, гітара – Антон Ялоза, скрипка – Валерія Арсененко.

Одразу після офіційного привітання розпочався концерт класичної та естрадної музики у виконанні дитячих та юнацьких колективів українською, англійською, німецькою, французькою, італійською та іспанською мовами.

Саме тому, програми, що спрямовані на забезпечення здорового повноцінного розвитку дітей раннього віку, є прямою інвестицією в культурний, економічний та соціальний добробут країни, оскільки, зростаючи, ці діти ставатимуть здоровими, інтелектуально розвиненими та соціально- адаптованими громадянами.

Сподіваємося, що наш Фестиваль надав учасникам і учасницям життєві навички, поліпшив доступ до освіти та надав психосоціальну підтримку для майбутніх мам, дітей та молодих людей, які живуть у Дніпрі та тих, хто переїхав із зони АТО.

Вся святкова програма зосередилась на центральній частині парку. Фото локації, та конкурси Фестивалю толерантності та дружби. Креативні локації фестивалю, де можна буде ознайомитись та отримати призи. Це була чудова нагода для сімейного відпочинку та відпочинку з друзями та гостями нашого міста.

Традиційно безкоштовно гостей чекали:

— живі скульптури;

— вуличні театри;

— парад колясок;

— інтерактивні, танцювальні та музичні майданчики;

— дитяче бібліотечне містечко Кирила і Мефодія;

— містечко інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку» ;

— середньовічне містечко;

— театрально-творчі виступи вагітних мам;

—  масштабні 3D малюнки гарний настрій;

— показ мод вагітних мам;

— ансамблі танцю;

— Фейс-арт;

— аквагрім;

— виступ jazz вокалістів;

— загадковий театр пантоміма

— веселий дитячій караоке-трамвай;

— фестиваль вуличної музики та їжі;

— поетичні майданчики;

— комедійні та творчі вистава;

Усе це і багато іншого мі разом подаруємо дніпрянам та гостям нашого міста. Ізюминками програми стали Конкурси на знання про:

— Загальну декларацією прав людини, яку прийнято і проголошено Генеральною Асамблею ООН 10 грудня 1948 року;

— Європейською конвенцією з прав людини;

— Діяльністю Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Втрата потенціалу у дитинстві є одною з найгостріших сучасних світових проблем, яка торкається більше ніж 200,000 000 дітей – відзначає Організація ЮНІСЕФ.

БЕЗ ВІЗ між Україною та ЄС:

— Як буде працювати безвізовий режим України з ЄС.

— Подорож по Європі. Роумінг.

— Як буде працювати безвізовий режим України з ЄС (відео).

В 2017 році Організація «Культура і Дипломатія Країн Світу», проводить культурно- просвітницьку та дослідницьку діяльність у галузі захисту прав людини, сприяє впровадженню європейських стандартів в українському середовищі, пропагує здоровий образ життя та розвиток демократії із залученням культурної та європейської дипломатії на практиці.

Генеральний Секретар Організації «Культура і Дипломатія Країн Світу» Олексій Філь, привітав усіх учасників Фестивалю–Ярмарку у своїй промові сказав:

«Дорогі друзі та гості міста Дніпра! Я хочу всіх вас привітати і подякувати всім вам, хто брав участь у створенні нашого спільного толерантного і паритетного свята, свята підтримки Прав Людини 365 днів на рік. Привітати с тим, що разом ми подолали перешкоди, незважаючи на війну на сході України, ми змогли об’єднатися і відсвяткувати це свято. Хочу подякувати вам за шлях, який Україна вибрала у приєднанні до великої Європейської сім’ї, за вашу про європейську рішучість і мужність, якою ви захищаєте рідне місто та вашу незалежність. І саме тому у Дніпрі нас тут багато зібралося, тих, хто підтримують один одного. Ми сподіваємось що наше свято сприятиме культурному обміну та культурному вихованню населення на принципах демократії, а також буде позитивно впливати на створення повноцінних сімей та сприятиме розвитку дітей різного віку незалежно від расової приналежності, соціального стану, віросповідання або світогляду людей визнано одним з пріоритетів діяльності нашої організації. Ще раз хочу підкреслити, що кожна людина має право на Мир і Свободу, Захист прав людини та Гідне життя!».

Директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько побажав всім учасникам свята успіхів та добробуту. У своїй промові він сказав: «Дорогі жителі та гості нашого міста, зараз нам відкриваються двері щоб вільно спілкуватися, пізнавати один одного, пересвідчитися якою відкритою є міська влада Дніпра. Відвідавши наше спільне свято кожен з нас відчув відкритість, довіру, добре ставлення людей одне до одного, людяність. Ми це зробили, і ми це зробили разом. Жителі міста активно брали участь у підготовці і проведенні свята, а ми з боку міської ради Дніпра виконали свої обіцянки та підтримали вас. Підкреслюю, що це ще один крок на нашому Європейському шляху. Сьогодні ми змогли подолати відчуження між людьми та зміцнити дружні, толерантні стосунки один з одним, більше не потрібно боятися спілкуватися. Хочу побажати всім успіхів та особливо підкреслити що проекти Організації «Культура і Дипломатія Країн Світу» створюють нові можливості для нас усіх, посиліють наші культурні, дипломатичні, економічні та дружні стосунки. І саме в цьому полягає наше успішне партнерство і позитивно впливати на жителів та гостей нашого міста».

Представник Дніпропетровської обласної універсальної бібліотеки ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія, керівник інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку» Світлана Усенко, рада привітала молодь. У своїй короткій промові наголосила «Данні проекти несуть в собі інформаційну відкритість для кожної людини. Наше успішне партнерство — це бажання, спілкування та важливості продовжувати обмінюватись знаннями протягом життя. Хочу також підкреслити, що Бібліотека – це саме те місце, де Вас чекають бібліотекарі, щоб допомогти отримати необхідну для навчання, кар’єри, налагодження відносин і створення родини інформацію. У книгах – мудрість людства, в Інтернеті – безкінечний потік не завжди достовірної інформації. Використовуйте майданчик бібліотеки для зустрічей за інтересами, приходьте до нас вивчати іноземні мови. Майже кожен любить подорожувати, вивчайте європейські мови і сміливо подорожуйте Європою! Центр «Вікно в Америку» розповість Вам які існують гранти і програми для різних соціальних груп, щоб потрапити на навчання в Сполучені штати Америки».

Керівник проекту культурної та європейської дипломатії, 7-го мультикультурного «Сімейного Фестивалю- Ярмароку майбутніх Мам — Права людини 365 днів на рік» Соломія Бойко. Привітала гостей та учасників і побажала всім миру, злагоди, добробуту сімейного благополуччя та щасливого дитинства і процвітання України. У своєму виступі вона сказала. «Наше свято має миту підвищення збереження вагітності мам, народження здорових дітей у повноцінних сім’ях, щоб кожна дитина мала родину. Підкреслення жіночої в стані вагітності та підтримка і піклування з боку держави.

На Фестивалі-Ярмарку усі гості отримали безліч подарунків: обіди-пригощання, вечори зустрічей, конкурси, танці від майстрів танцю, виставки модного одягу, конкурс краси для майбутніх мам, розваги та майстер-класи для дітей і дорослих. Було проведено Конкурси на тему Україна – ЄС, Без Віз, Загальна декларація прав людини, яку прийнято і проголошено Генеральною Асамблею ООН 10 грудня 1948 року, Європейська конвенція з прав людини, Діяльність Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні і багато іншого.

Другий день проекту Організація «Культура і Дипломатія Країн Світу» спрямований на проведення спеціалізованих тренінгів які протягом дня відвідали понад 147 майбутніх мам.

Лікарі і психологи навчили їх надавати першу медичну допомогу та психологічну допомогу майбутнім мамам та дітям, які мешкають у місті Дніпрі та переселенцям з зони АТО.

Ми вдячні всім хто брам участь та допомагав у реалізації проекту 7-го мультикультурного «Сімейного Фестивалю-Ярмароку майбутніх Мам — Права людини 365 днів на рік».

«Я щиро вдячний усім нашим гостям, в тому числі нашим партнерам: Міністерству культури України, Міністерству інформаційної політики України, Міської Раді Дніпра, а саме департаментам міської ради Дніпра: Департаменту з питань інформаційної політики з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики, департаменту охорони здоров’я населення, управляння реклами, Департамент благоустрою та інфраструктури, Єврейської громади Дніпра, Соборній районній раді Дніпра, керівництву Парка ім. Лазаря Глоби, президент Благодійного Фонду «Надай Надію», керівнику інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку», ГО «Дух Нації, Волонтерам проекту «Секрет Щастя», культурному центру Марокко, Абуджа, Камеруну, Вірменії, Грузії, Азербайджану, Ісламу, Німеччини, Ізраїлю та всім хто приймав участь у створенні нашого паритетного та демократичного свята» — зазначив Генеральний Секретар Організації «Культура і Дипломатія Країн Світу» — місія Культурної та Європейської дипломатії в Україні Олексій Філь.

Усі бажаючі матимуть доступ до матеріалів та матимуть змогу дивитися та використовувати інформацію будь-яким зручним для себе способом на партнерських сайтах, Каналі Культурної та Європейської дипломатії, в соціальних мережах та інших медійних просторах з публікацією в усьому світі.

— Загальну декларацією прав людини, яку прийнято і проголошено Генеральною Асамблею ООН 10 грудня 1948 року;

Європейською конвенцією з прав людини;

Діяльністю Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Втрата потенціалу у дитинстві є одною з найгостріших сучасних світових проблем, яка торкається більше ніж 200,000 000 дітей – відзначає Організація ЮНІСЕФ. БЕЗ ВІЗ між Україною та ЄС:

Подорож по Європі. Роумінг;

Як буде працювати безвізовий режим України з ЄС;

ЕС на Генеральной Ассамблее ООН.

 

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: