Skip to content

Дніпро запрошує на космічну екскурсію

Дмитрий Гриниченко

Дмитрий Гриниченко

Дніпро приваблюватиме туристів космічними досягненнями. 30 серпня в місті презентували новий туристичний маршрут «Дніпро космічний. Місто, відкрите для прибульців і не тільки». Він буде доступним не лише для гостей Дніпра, а й для місцевих школярів та студентів. Маршрут започаткували КП «Агентство розвитку Дніпра» та Університет ім. Альфреда Нобеля.

«Дніпро – це всесвітньовідомий космічний центр. Тут на базі КБ «Південне» та Південного машинобудівного заводу створені ракетоносії різного рівня. Сьогодні ми розглядаємо космічний напрям як перспективний не тільки для залучення туристів до міста, а й для підвищення інтересу школярів та студентів до точних наук», – розповіла керівник туристичного напряму «Агентства розвитку Дніпра» Ганна Колєда.

Космічна екскурсія стартує біля Планети Альфреда Нобеля – унікального меморіального символу Дніпра. Після ознайомлення з меморіально-парковим комплексом біля університету на екскурсантів чекає мандрівка автобусом за маршрутом Січеславська Набережна – Парк ракет – Національний центр аерокосмічної освіти молоді імені О. М. Макарова (екскурсія музеєм та майстер-клас у космічній лабораторії), – Планетарій (перегляд фільму) – Фестивальний причал (Куля космічних мрій). Повертатимуться учасники пізнавальної прогулянки до Університету імені А. Нобеля, де на них чекає фінальне фотографування та обмін враженнями, повідомила керівник проектів медіа-центру вишу Ганна Гронська. Першими маршрут пройдуть студенти-першокурсники, які вступили на спеціальність «Туризм» до Університету А. Нобеля.

«Космічна екскурсія – це лише початок. Ми також плануємо близько 100 безкоштовних екскурсій для школярів нашого міста, під час яких вони зможуть більше дізнатися про космос та про те, який стосунок до нього має Дніпро. Наразі ми шукаємо партнерів – туристичні фірми, екскурсоводів, істориків. Із запропонованих ними екскурсій комісія обере найцікавіші для молодого покоління», – зазначив засновник космічного інкубатора SPACE HUB Макс Ткаченко.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: