Skip to content

У Дніпрі виявили незаконну нафтобазу

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області у взаємодії з обласним слідчим управлінням Нацполіції виявили нафтобазу, що працювала з явними порушеннями норм законодавства. Відкрито кримінальне провадження. Проведено санкціоновані обшуки та вилучено 250 тон палива на суму 5,6 мільйонів гривень.

Поліцейськими було встановлено, що база розташована на території одного з непрацюючих заводів у Дніпрі. Тривалий час забезпечувала незаконне зберігання імпортованого дизельного та реактивного палива, з подальшою реалізацією його суб’єктам господарської діяльності регіону.

Паливо, яке зберігалося на базі, транспортувалося суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності з Республік Литви та Білорусь залізничним шляхом. Функціонувала нафтобаза з порушенням правил безпеки та порядку експлуатації устаткування. Зокрема, привертає увагу те, що ємності, які використовувалися для зберігання паливно-мастильних матеріалів, орендувалися у товариства, профілем якого є
виробництво хімічних сполук, таких як розчинники, оліфи, лаки напівфабрикатні, ґрунтовки, кислоти.

Будь-які дозвільні документи на роботу підвищеної небезпеки відсутні. За фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою (ст. 272 КК України) слідчим управлінням Нацполіції області відкрито кримінальне провадження. Проведені санкціоновані обшуки за місцем розташування нафтобази та
офісних приміщень.

В результаті вилучено 190 тон дизельного палива та 60 тон реактивного палива на загальну суму понад 5,6 мільйона гривень. Також вилучено бухгалтерську документацію, чорнові записи, магнітні накопичувачі інформації.

Наразі діяльність нафтобази припинено, обладнання опломбоване. Слідство триває, проводяться експертизи, встановлюються винні у вчиненні кримінального правопорушення.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: