Skip to content

У Дніпрі японці побудують сміттєпереробний завод

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Сьогодні, 9 серпня, міський голова Дніпра Борис Філатов, який перебуває з робочим візитом у Великій Британії, провів переговори з керівництвом компаній Marubeni та Hitachi. Очільник міста зустрівся з директором лондонського офісу Marubeni Наоя Івашитою. Штаб-квартира корпорації у британській столиці координує 100 країн Європи, Африки та Близького Сходу.

Міжнародна торговельна компанія зацікавлена у будівництві сміттєспалювального заводу в Дніпрі.

-Дніпро стоїть на першому місці в планах японського уряду з будівництва в Україні найбільш досконалого сміттєпереробного заводу. Місто має на вибір три варіанти налагодження переробки відходів: від англійської, австрійської та японської компаній. Ми провели колосальну підготовчу роботу й остаточно зупинимося на пропозиції, яка буде найбільш вигідною нашій територіальній громаді, – заявив Борис Філатов.

Сміттєпереробний завод, збудований компанією Marubeni Corporation на березі річки Темза в Лондоні, працює близько 10 років. Cory Riverside Energу може виробляти енергію з відходів. Головна його особливість у тому, що сміття сюди доправляють баржами по воді. Такий варіант прийнятний і для Дніпра, адже головна водна артерія міста дає змогу працювати за цією ж схемою й суттєво зменшити використання вантажівок-сміттєвозів.

Нагадаємо, 20 серпня заступник Бориса Філатова Михайло Лисенко вирушить на навчання до Японії. Він буде єдиним делегатом від України, якого японська сторона після міжнародного конкурсу запросила опанувати тамтешній досвід поводження з відходами.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости политики Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: