Ковбасні вироби з отрутою

Виробники не соромляться додавати різні добавки в свої вироби.

Українці з’їдають майже 300 тисяч тонн ковбасних виробів на рік. Це в шість разів більше, ніж вага всіх українських танків на озброєнні в армії і в майже десять разів важче Ейфелевої вежі.

Наприклад, одна фірма використовує, звичайну свинячу шкіру, яку перебивають в емульсію, яка згодом йде як м’ясо. Крім того, шкіру тварин і нутрощі кладуть в ковбасу за технологією, яку самі ж виробники і придумують — на такій ковбасі стоятимуть літери «ТУ».

Є в ковбасі і соєві гранули, які спочатку виглядають як гума. Після цього, щоб нем’ясна ковбаса здавалася справжньою, її підфарбують. Додають в українські ковбаси виробники і таке: крупа манна, крохмаль картопляний, соєвий ізолят, сорбат калію, нітрит натрію, з-аскорбат натрію, м’ясо птиці механічної обвалки, триполіфосфат натрію харчовий, глутамат натрію.

Звичайному споживачеві ковбаса, яка має низьку сортність і з додаванням всяких підсилювачів смаку, може здатися навіть смачніше і вигідніше. У такі ковбасні вироби додають хімічний елемент глутамат натрію — він же підсилювач смаку — E621. Ця речовина вважається умовно безпечною, проте може викликати звикання.

Якщо їсти ковбасу з глутамат, а потім взяти ковбасу без глутамату, то ця ковбаса буде вже не така приємна на смак. Це — звикання організму.

Доречі, в Україні додавання підсилювачів смаку E621 в варені дитячі ковбаси і сосиски вищого сорту за ДСТУ Б є незаконним.

Однак все перераховане вище — ще не найстрашніше, що може приховувати ковбасна хімія. На одному з підприємств у ковбасу додають «білі порошки в білих мішках» — отруту, яку краще не чіпати. Але без цієї отрути ковбаса не була б такою гарною, рожевою, і ніхто не захотів би її купити.

Джерело: agronews.ua

Добавить комментарий
Войти с помощью: 

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также: