Skip to content

У Дніпрі відбудеться фестиваль дебатів

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

image15 жовтня о 10.00 у гімназії № 12 (пр. Пушкіна, 75) відбудеться фестиваль дебатних команд серед навчальних закладів Дніпра та області.

Фестиваль проходитиме в рамках проекту «Діалог заради миру», який здійснюється ГО «Нове бачення». Проект розрахований на учнівську та студентську молодь і утверджує демократичні цінності шляхом взаємодії, співпраці та вирішення соціально значущих проблем суспільного життя. В рамках проекту його учасники познайомляться з міжнародними форматами дебатів, вдосконалять свої знання про демократичні цінності, права і свободи громадян та будуть навчатися ефективній взаємодії через дебати.

Одним з основних завдань дебатів є оволодіння учнями навичок переконливої аргументації та набуття досвіду участі у дискусії. В ході дебатного турніру кожна команда готова розглядати проблему з протилежних позицій, вчиться враховувати різні погляди та інтереси, що сприяє глибокому розумінню теми та вмінню працювати з інформацією. Навчання через дебати дозволяє розвивати у школярів навички критичного мислення та формувати активну громадянську позицію. В багатьох країнах світу технологія дебатів вже тривалий час є невід’ємною складовою навчального процесу саме через те, що дебати формують компетентності, необхідні для комфортного життя в сучасному світі.

Під час фестивалю будуть представлені результати попередніх дебатних заходів та плани на новий навчальний рік. Крім того, учасники зможуть познайомитися з діяльністю дебатних клубів міста та взяти участь у майстернях з дебатних форматів, аргументації та суддівства

Організатор заходу – громадська організація «Нове бачення» запрошує навчальні заклади міста та області взяти участь у заході. Реєстрація проходитиме до 12 жовтня за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQ-QfvlW1-o8AjMJm0kMMoT-AbNoDPby0s7KIzsdoa7zxOLw/viewform?c=0&w=1

Всі запитання можна надсилати через електронну пошту [email protected] або соціальні мережі Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Dnipro-Open-2015-Debate-Tournament/197965333667940
ВКонтакті: http://vk.com/new.vision Олена Зима – 066

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: