Skip to content

Молилися за Україну, за честь, за славу, за народ (Фото)

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Під час відкриття єпархіального управління Української православної церкви Київського Патріархату у Дніпрі звучали особливі молитви. І по-особливому тепло прийняли в стінах єпархії перших відвідувачів.

А ними стали представники влади, меценати, віряни, політики, і звичайно ж, воїни які  виборють для нас мир. Ще задовго до відкриття вони щиро   ділилися наболілим і сокровенним з тими, хто з перших днів війни на Донбасі молиться за них, підтримує морально не лише вдома, а й в окопах.

img_3369img_3375-2

Освячуючи будівлю єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон зазначив, що цієї великої події, яку тут сьогодні звершили спільними зусиллями й завдяки великій кількості однодумців, чекали десятиліттями, тож радості немає меж.  Українська православна церква Київського Патріархату у Дніпрі отримала не просто єпархіальне управління. Це справжній центр духовності, який буде працювати на Україну і її народ.

«Велика вдячність і уклін усім, хто допомагав у його відкритті, жертвував власні кошти, вболівав за цю справу, — звернувся до присутніх владика Симеон. — Це вічні цінності. Нехай Господь нам усім допомагає тут працювати на благо України, вірян, усього народу. З великим задоволенням підписую пам’ятний  циркуляр – указ про відкриття єпархії разом з меценатом, який допомагав у цій благородній справі».

img_3433img_3438

img_3446

Вітальний лист від Бориса Філатова єпископу Симеону вручив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

« Сьогоднішня подія дуже важлива для нашого міста. Миру, добра нам усім і розвитку», – побажав він.

До привітань приєдналися всі, хто прийшов розділити цю радість на урочистий захід. І разом зі святими отцями помолитися за наше краще майбутнє. У особливій молитві були і слова особливі: «За Україну, її волю, за честь, за славу, за народ».

img_3423img_3411img_3390img_3408Юлія Бабенко, фото автора

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: