Skip to content

В Самарському районі Дніпра відкриють пам’ятник Тарасу Шевченку

Юлия Мухина

Юлия Мухина

taras13 жовтня 2016 року о 16 годині у селищі Шевченко Самарського району Дніпра (вул. Новгородська) відбудеться урочисте відкриття пам’ятника видатному українському поету, філософу, художнику, непересічній особистості, яка ввійшла до світового пантеону культурної спадщини, — Тарасові Шевченку.

Україна переживає найдраматичніший період за всі роки незалежності. Наша Вітчизна зазнала не чуваної в цивілізованому світі підступної атаки з боку Росії, котра намагається знищити європейський поступ українського народу і розколоти Україну.

Усе, що відбувається сьогодні в Україні, — анексія Криму, війна на Сході — це спроба зламати волелюбний дух українського народу й повернути його в минуле. Тому, відкриття пам’ятника нашому Кобзарю є значною історичною подією. Це перемога українців – мешканців Самарського району Дніпра за право мати «в своїй хаті свою правду, і силу, і волю».

Попередній пам’ятник було зруйновано у часи злочинної влади. Вперше за останні роки на місці зруйнованого постаменту в повний ріст повстане величний та незламний Тарас.

Автор пам’ятника – відомий український скульптор, член спілки художників України, керівник приватного підприємства «Музей – майстерня творчої династії Зноби – Голембієвських» Києва – Зноба Микола Валентинович, онук одного з авторів найбільшого пам’ятника Т.Г. Шевченку скульптора Зноба І.С. (висота разом з постаментом 20м), відкритого у 1959 році у місті Дніпропетровську.

Цей величний пам’ятник Шевченку є світлим символом волелюбності України та яскравим свідченням вільної, демократичної і незалежної Української держави.

Наталія Борисова

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: