Skip to content

Припинена діяльність ще одного конвертцентру

Юлия Мухина

Юлия Мухина

sbuСпівробітники Служби безпеки України припинили у Дніпрі діяльність конвертаційного центру із загальним обігом у шістсот мільйонів гривень.

Про це повідомили в прес-центрі СБ України в Дніпропетровській області.

Правоохоронці встановили, що організатори «конверту» зареєстрували низку фіктивних фірм для мінімізації податкових платежів, незаконного формування податкового кредиту та переведення коштів у готівку. Співробітники спецслужби з’ясували, що протягом 2015-2016 років клієнтами ковертцентру були майже двісті підприємств з різних регіонів України.

Під час обшуків в офісах, автомобілях та за місцями проживання фігурантів справи оперативники СБ України спільно з поліцією та Державною фіскальною службою вилучили 150 тисяч доларів США, сім тисяч євро та 650 тисяч гривень. У ділків також виявлено бухгалтерську документацію та печатки двадцяти фіктивних підприємств, які доводять здійснення фінансових оборудок.

Рішенням суду накладено арешт на шістнадцять рахунків фіктивних фірм, задіяних у функціонуванні конвертцентру, здійснюється їх перевірка. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: