Skip to content

Як буде проходити «День Німеччини у Дніпрі»

Юлия Мухина

Юлия Мухина

dojchСвято «День Німеччини у Дніпрі» розпочнеться 1 жовтня, й буде проходити з 11.30-18.00 години на Площі Героїв Майдану.
Що вам відомо про Німеччину та німців? Що ви знаєте про німецьку мову? А чи знаєте ви про можливості, які відкриває вам знання цієї мови? Які німецькі пісні ви знаєте? А не хотіли б ви вивчити традиційний німецький танець? Чи відомо вам, які німецькі організації та підприємства працюють у Дніпрі і чим вони займаються?

Пропонуємо про все це та набагато більше дізнатись на нашому унікальному заході «День Німеччини», де кожен знайде щось для себе.

Такий захід вперше проходить у Дніпрі, де з 2015року розташувалось Генеральне консульство Німеччини. Головною метою заходу є знайомство мешканців та гостей міста з німецькими організаціями та партнерами, які працюють в регіоні, а також інформація про україно-німецьке співробітництво, актуальні німецькі проекти, можливості вивчення німецької мови, практики та навчання у німецьких вищих навчальних закладах.

Щоб зробити захід не тільки інформативним проте і цікавим для відвідувачів, програму наповнено майстер-класами для великих та малих з рукоділля від членів Дніпропетровського обласного товариства німців «Відергебурт» та надання першої медичної допомоги від представників Червоного Хреста, виставкою робіт конкурсу малюнків «Місто моєї мрії», артпростіром із завданнями для дітей різного віку, можливістю сфотографуватись у спеціальній фотозоні на фоні перлини Німеччини та спробувати традиційні німецькі страви, пішою екскурсією з розповіддю про німецькі сліди, яка для всіх бажаючих переходить у автобусну екскурсію по колишніх німецьких поселеннях в області (виходячи з обмеженої кількості місць а автобусі, бажано до 19.00 години 30 вересня за тел. +38 050 420 75 95 назвати своє прізвище, аби за вами гарантовано забронювали місце).

А спеціально для друзів німецької мови наші добрі партнери підготували захоплюючий пішохідний маршрут «Слідами німців» німецькою мовою, який розпочнеться о 12.00 годині з Площі Героїв Майдану (для участі реєстрація за телефоном +38 050 570 14 88).
Крім того, з 11.30 до 18.00 години на нашому майданчику буде постійно відбуватись дійство на Великій сцені або перед нею, окрім музикально-концертної та інформаційної частини будуть оголошуватись вікторини та конкурси, переможці яких отримають пам’ятні призи.

Організатори і партнери потурбувались про те, аби на заході панував
німецький дух та настрій, аби любов та інтерес до цієї країни відчув та забрав з собою кожен відвідувач майданчику!
Наші партнери підготували для Вас цікаву інформацію на локаціях та насичену програму на Великій сцені
Програма по локації «Сцена»:
11:30-12:00
Офіційне відкриття заходу.
Вітальне слово від організаторів та офіційних гостей: Вольфґанґ Мьоссінґер, Генеральний консул Німеччини; Гліб Пригунов, голова Дніпропетровської обласної ради; Віталій Литвин, радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації; Володимир Міллер, заступник міського голови Дніпра; Олександр Отто, керівник проекту Психосоціальна підтримка та робота з конфліктами, що виконується німецькою федеральною компанією GIZ; отець Василій Пантелюк, Канцлер донецького Екзархату Української Греко-Католицької Церкви, Директор Благодійного Фонду «Карітас Донецьк; Володимир Райнберг, голова ДОТН «Відергебурт».
Виступ хореографічного колективу «Стиль-плюс» перед сценою.
Концертна частина
12:00 – 18:10
12.00 – 12.15
Виступ вокально-хореографічного ансамблю «Guten Abend» (Гутен Абент) Дніпропетровського обласного товариства Німців «Відергебурт»
12.30 – 13.30
Концертна програма, підготовлена БФ «Карітас Донецьк»
13.45 – 14.05
Дружина юних пожежних «Флагман безпеки» з «Навчально-виховного комплексу» №79 з Соборного району Дніпра
14.05 — 14.45
Концертна програма, підготовлена асоціацією українських германістів, за участі студентів та школярів міста
14.45 – 15.00
Виступ ССОШ № 53 з поглибленим вивченням німецької мови:
Алещенко Ольга, учениця 10-А класу ССОШ № 53, з піснею групи Luxuslärm «Leb deine Träume»
Конкурс читання віршів та нагородження переможців
15.00 – 15.10
Нагородження переможців конкурсу малюнків «Місто моєї мрії»
15.10 – 16.00
Виступ духового оркестру Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки, Худ. керівник і диригент- Ігор Олегович Грузін
16.00 – 16.10
Майстер-клас з баварського танцю від досвідчених хореографів
16:10 – 16:40
Виступ вокальної студії THE BEST Дніпропетровського єврейського культурного центру — «Соломоніка»
16.55 – 17.05
Виступ дуету баяністів «Махно»
17:05 – 17:09
Виступ солістки Дніпропетровського Будинку органної та камерної музики Галини Охотник.
17:10 – 18:10
Концертна програма вокально-хореографічного ансамблю «Юність Дніпра».

 

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: