Skip to content

Освітяни Дніпра звітували про виховання дошкільнят

Inna Vnukova

Inna Vnukova

Кількість дошкільних навчальних закладів у Дніпрі зростає щороку, але вони й досі переповнені на 40%. Про це повідомила під час прямої телефонної лінії проекту «Міська влада на прямому зв’язку» методист методичного центру управління освіти департаменту гуманітарної політики міськради Олена Кисільова:

— Якщо у 2014-2015 навчальному році дошкільна мережа складала 180 дошкільних навчальних закладів і 23 дошкільні відділення у складі НВК, то у 2015-2016 р.р. – 181 заклад та 26 відділень у НВК. Серед них 176 закладів комунальної форми власності, один державної форми власності у підпорядкуванні МВС та чотири приватні. Станом на 1 вересня цього року дошкільні заклади виховують 36014 дітей

З 55 до 68 збільшено кількість дошкільних закладів комбінованого типу, в яких є спеціалізовані групи для виховання дітей із певними вадами. Загалом 217 груп цих закладів відвідують 4039 дітей. Серед них — діти з ранніми та малими формами туберкульозу, хронічними неспецифічними заворюваннями органів дихання, серцево-судинної системи та органів травлення, вадами зору, інтелекту, опорно-рухового апарату та із затримкою психічного розвитку. В штатному розкладі цих закладів є додаткові посади логопедів, психологів, ортопедів, кардіологів, які наглядають за дітьми, що потребують фахової допомоги. До 5 дошкільних закладів, які приймають дітей лише за висновками обласної медико-педагогічної комісії, так звані заклади компенсуючого типу. Це заклади для дітей із порушенням зору та окремо — мови, де є певне обладнання, працюють офтальмологи та логопеди.

Як повідомила Олена Кисільова, цього року ще на десять стало більше садочків, де діточок навчають українською мовою:

— Тепер їх 142. 22 заклади – двомовні (118 груп «українських», 63 – «російських»). У Дніпрі залишилося лише 10 дошкільних навчальних закладів, де виховання відбувається російською.

Крім розширення міської мережі дошкільних навчальних закладів, освітяни також постійно працюють над створенням додаткових груп. 2015-го їх було створено 12, що додало 215 місць до загальної їх кількості. Цього року вже відкрито 3 групи на 50 місць, а до 1 січня буде відкрито ще 15 груп на 280 місць. З міського бюджету на це було виділено майже 8,5 млн. гривень на ремонт та понад 3,7 млн. гривень на придбання обладнання та устаткування – меблів, ліжечок, посуду і так далі.

У 10 дошкільних навчальних закладах за рахунок 5,5 млн. гривень з міського бюджету зроблено капітальні ремонти харчоблоків. На ремонт покрівель, систем тепло- та водопостачання дошкільних закладів цього року місто дало освітянам 10 млн. грн., ще 6 млн. – на придбання технологічного та іншого обладнання та устаткування для медичних кабінетів.

А ще Олена Кисільова нагадала, що цього року 25 млн.грн. у міському бюджеті передбачено на будівництво дитячого дошкільного закладу на Лівобережному-3, та 9,5 млн. грн. – на його устаткування. Спостерігаючи за темпами будівництва, освітяни очікують його відкриття вже у січні наступного року. Проектна потужність садочка – 12 груп на 220 місць.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: