Skip to content

Грошова допомога на виховання дітей

Юлия Мухина

Юлия Мухина

dopomogaДніпропетровським апеляційним адміністративним судом підтримано позицію прокуратури області та скасовано рішення суду першої інстанції, яким відмовлено прокуратурі у позові про скасування незаконного рішення щодо припинення виплати тимчасової державної допомоги жінці, яка самостійно виховує трьох дітей.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

Так, у 2013 році рішенням управління праці та соціального захисту населення виконкому Дзержинської районної у Кривому Розі ради 35-річній громадянці призначено тимчасову допомогу на утримання дітей у зв’язку з ухиленням від сплати аліментів їхнім батьком. Проте після позбавлення чоловіка батьківських прав у 2014 році жінці незаконно припинено виплату вказаної допомоги. Зазначене позбавило її права на призначення та отримання державної допомоги сім’ям з дітьми протягом 2 років.

Незважаючи на незаконність дій щодо припинення виплати допомоги, рішенням Дзержинського районного суду Кривого Рогу прокуратурі відмовлено у задоволенні позову, заявленого в інтересах багатодітної матері та її дітей.

У 2016 році Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд погодився з доводами прокуратури області та скасував рішення суду першої інстанції, яке перешкоджало багатодітній матері у реалізації права на отримання допомоги.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: