Skip to content

На Дніпровському автовокзалі запрацював куточок відпочинку для бійців АТО

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

Підготовчі роботи з його відкриття розпочалися в липні, а вже сьогодні, 25 вересня, куточок відкрився. Це сталося завдяки зусиллям дніпровських волонтерів і небайдужих українців.

Мапа України, бібліотечка і великий Державний прапор на стіні… Наразі куточок — це три кімнати: для відпочинку бійців, волонтерів-чергових та невеличке підсобне приміщення.

«Нам дуже хотілося, щоб бійці, що повертаються додому або направляються на службу, мали змогу повноцінно відпочити, — каже волонтерка Тетяна Гаврилова. — Це найменше, що ми можемо зробити для наших захисників. Зустріти їх, запропонувати каву, чай, бутерброди».

Облаштовували куточок благодійним коштом, дуже допомогли представники бізнесу. Зокрема, генеральний директор фірми «Велта» Андрій Бродський: на виділені їм кошти тут зроблений основний обсяг робіт.

«Також ми вдячні адміністрації автовокзалу, зокрема директору Віктору Разводову, яка пішла назустріч нашій ініціативі», — додала Тетяна.

В день урочистого відкриття куточка «Авто-Дніпро» його освятив капелан, отець Дмитро Поворотний (Дніпровська єпархія УПЦ Київського патріархату).

Зі сльозами на очах зустрічала перших бійців найстарша волонтерка Дніпра бабуся Люда: «Тримайтеся, хлопчики, ми за вас молимося! Хай вже скоріше прийде мир в Україну».

Звучали тут сьогодні й українські пісні у виконанні юних вихованців Центра кобзарського мистецтва, що у Підгородньому.

Боєць Віктор, який прямує до місця дислокації, каже, що такі куточки для бійців дуже важливі.

«Тут затишно, тепло, є, з ким поговорити», — каже він.

Працюватиме куточок «Авто-Дніпро» щодня з 6 до 23 години. Запрошуємо небайдужих громадян долучитися до чергування.

Євгенія Рождественська

p1011034 p1011027

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: