Skip to content

У Дніпрі запрацював Шелтер (Фото)

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Центр ресоціалізації матері та дитини «Нова я», що працює на базі Дніпропетровського обласного відділення Всеукраїнської  благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ – 100% життя» відкрив соціальний притулок для жінок та дітей, що потерпають від насилля у родинах.

dscf3991

Новий соціальний центр міста журналістам та першим його жителям представили директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Лілія Ковальова, директор  міського центру соціальних  служб для сім’ї дітей  та молоді Інна  Супрун, керівник програм з питань ВІЛ/СНІД в Україні Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ Тетяна Тарасова, голова Дніпропетровського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації  «Всеукраїнська мережа 100% життя»Олександр Колісник  та керівник Центру ресоціалізації матері та дитини «Нова Я» обласного відділення «Всеукраїнської мережі 100% життя» Людмила Коломоєць.

Унікальність даного  Шелтера в тому, що він прийматиме  жінок з  їх власними дітьми, — звернула увагу Лілія Ковальова. — В Україні в існуючих  закладах соціального захисту  до теперішнього часу це не практикувалось. Таким чином, родини, що потерпають від насилля, не розлучатимуться,  матимуть змогу пройти курс соціальної реабілітації  та адаптації до нормального життя у сучасному суспільстві разом. Перевагою у прийнятті на перебування в Шелтері Центру ресоціалізації матері та дитини «Нова Я» користуватимуться родини з числа осіб, що потрапили у складні життєві обставини, представники з вразливих категорій населення”.

Наприклад, у 28-річної Тетяни сімейне життя стало нестерпним півтора року тому. Мати двох маленьких діточок зізнається, що вже не раз покидала чоловіка, та він знаходив її і обіцяв , що більше знущань не буде.

dscf3972

„ Його обіцянок вистачало на тиждень-другий, а потім знову докори, ревнощі, гнітюча моральна атмосфера, від якої хоч у петлю, — ледве стримує сльози молода жінка. – У лікарні, де я проходжу терапію від ВІЧ, мені допомагають фізично. А ось психолог обласного відділення «Всеукраїнської мережі 100% життя» Олена Іванова, підтримала морально. Завдяки їй і соціальному працівнику Дмитру, я й дізналася про цей центр. Буду тут з дітьми, все мені подобається. Хочу повірити в себе і почати нове життя. Думаю, у мене вийде”.

Центр розрахований на 14 мам з дітками. Має сучасний вигляд і все необхідне до проживання, яке можливе тут для тих, хто цього потребує, до 6 місяців. За цей час жінці допомагатимуть психологи. З їх допомогою вона зможе одужати морально, стати впевненою в собі, знайти роботу і подивитись на життя по-новому. Від настирних чоловіків є надійна охорона.

Офіс під центр виділила міська влада. Дніпро і надалі готове підтримувати важливі соціальні проекти. І те, що роблять в цьому напрямку громадські та благодійні організації теж переоцінити неможливо. Практика доводить, що спільними зусиллями проблема долається будь-яка.

dscf3967

dscf3996dscf3975dscf3979dscf3984dscf3980

Юлія Бабенко, фото автора

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: