Skip to content

Українське мистецтво живе і процвітає — доведено у Петриківці

Анна Заикина

Анна Заикина

Учора у мальовничому селищі відгомоніло справжнє свято народної творчості – фестиваль-ярмарок «Петриківський Дивоцвіт-2016».

clipboard01

Головна вулиця селища майоріла соковитими барвами. Глядачів тішила височенна концентрація квітів, вишиванок та солом’яних брилів на один квадратний метр, яка сьогодні, на жаль, буває лише на етнофестивалях. До Петриківки варто було поїхати хоча б для того, щоб поштовхатися у колоритному натовпі та послухати народні пісні у живому виконанні.

Однак на гостей чекало дещо набагато цікавіше: сотні майстрів з усієї області привезли на фестиваль свої роботи, дивуючи вигадливістю сюжетів та майстерністю виконання. На ярмарку можна було побачити усе, що тільки здатна створити людина своїми руками. Тут вам і вишиті рушнички, і ляльки-мотанки, і різьблені скульптури — очі розбігалися. Виставлялися й роботи, виконані у незвичайних техніках. Серед таких — картини Олексія Ровного з села Оленівка — пухнасті полотна, зшиті мозаїкою з хутра нутрії.

img_2133Учасники фестивалю навчали охочих малювати, вишивати, ліпити з глини. У таких майстер-класах із задоволенням брали участь і діти.

img_2150Від апетитних запахів українських страв голова йшла обертом. На ярмарці можна було скуштувати випічку, вареники та навіть смажених поросят. Пасічники й винороби теж виставляли плоди своєї праці.

img_2206img_2212Гості фестивалю слухали музичні концерти у виконанні місцевих музикантів.img_2102

Анна Заікіна, фото автора

 

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: