Skip to content

В Дніпрі відбудеться Interpipe TechFest – перший міський фестиваль науки, техніки та сучасних технологій

Юлия Мухина

Юлия Мухина

afishaa4_1200-2

17-18 вересня в Дніпрі відбудеться Interpipe TechFest – перший міський фестиваль науки, техніки та сучасних технологій. Прийматиме його парк розваг «Лавина». Міська влада Дніпра охоче підтримує фестиваль, заявила на прес-конференції 14 вересня виконувачка обов’язків заступника міського голови Яніка Мерило.

«Це для нас важливе завдання – приду мати, як ми можемо ще більше розвивати ІТ-галузь, інженерію, високі технології. Наша мета – перетворити Дніпро на столицю електронних інновацій. На Interpipe TechFest ми розкажемо про здобутки міської влади в цьому напрямі. Також я розраховую знайти там багато ідей для впровадження, – азначила Яніка Мерило.

Фестиваль розподілений на три блоки: популярний, освітній та інвестиційний. Перший буде представлений робототехнікою, дронами, хімічними та фізичними експериментами, технічними хобі. Відвідувачі стануть свідками віртуозного дрифт у на радіокерованих моделях машин, візьмуть участь у батлі роботів, вболіватимуть за учасників чемпіонату з пілотування дронів тощо.

Освітній блок продемонструє модель технічної освіти в мініатюрі – від позашк ільн их навчальних центрів до спеціалізованих ліцеїв та вишів. Також тут анонсують запуск в Дніпрі проекту STEM, який спрямований на популяризацію інженерно-технічних професій серед школярів.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: