Skip to content

Сюрпризи для сиріт Дніпра (Фото)

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Заступник міського голови Яніка Мерило та «Міс Україна -2016» Олександра Кучеренко завітали до вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Барвінок» подарунками і особливими секретами успіху.

img_1903Зустріч, як сказала директор закладу Тетяна Карпова, стала для їхнього колективу несподіваним і дуже приємним сюрпризом. Від щирого спілкування з прекрасними гостями діти отримали неабияке задоволення. Зраділи, звичайно ж, й подарункам. Яніка привезла для них цікаві книги, бо, за її словами, кращого подарунка не знає з дитинства.

img_1897

» В Естонії, звідки я родом, є надзвичайно гарна традиція дарувати книги не лише на свята, а й на згадку хорошим  людям, — звернула увагу вона. – Це не випадково, адже  саме з книги починається мандрівка у світ, знайомство з усім, що збагачує розум і душу. Такими в першу чергу є українські казки та легенди, оформлені в ось таке прекрасне видання. А книга 1000 перших англійських слів допоможе вивчити мову, яка обов’язково вас як нашу Олександру Кравченко, до Вашингтону  доведе. Саме там вона незабаром буде виборювати титул «Міс світу-2016», і ми щиро зичимо їй перемоги. А ще книги бережуть заповіт великого Тараса Шевченка : «Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь …»

Олександра привезла дітлахам солодкі подарунки. Та, хоч як полюбляють вони цукерки та різні ласощі, а розповідь першої красуні країни про шлях до перемоги виявилася смачнішою. Затамувавши подих, ловили дівчатка кожне слово гості, яка від усього серця налаштовувала їх на життєві перемоги.

img_1869

«Я переконана, що моє життя змінилося не три місяці тому, коли разом з п’ятнадцятьма тисячами дівчат у різних куточків України подала заявку на участь у конкурсі, — відверто сказала вона. – А коли я поставила перед собою мету гарно вчитися – і досягла її, закінчивши з золотою медаллю дніпропетровську середню школу. Коли  у музичній школі пізнавала світ прекрасного, коли вчилася спортивно-бальним танцям.  До свої перемоги я йшла скільки себе пам’ятаю. Були ситуації, коли хотілось опустити руки, коли доводилось розчаровуватись. Та до своєї мети треба йти впевнено, але не будь-якою ціною, не забуваючи про моральні принципи. Вірте  в себе, в свої сили, навчайтесь і розвивайтесь. Це надійна сходинка до успіху. Що ж до краси… Вона всередині у кожного із нас, з душі проростає…»

Яніка Мерило та Олександра Кучеренко з цікавістю пройшлися закладом, познайомилися з умовами життя дітей, основна частина яких втратила батьків і чекають на нові сім’ї у затишних стінах центру соціально-психологічної реабілітації. На сьогодні тут 25 дітей віком від 3 до 15 років. Передбачений законом термін перебування –  9 місяців. На щастя, більшість з них, за словами Тетяни Карпової, потрапляє не до дитячого будинку, а  до прийомних батьків. Незабаром двох сиріт всиновлять.

» Завдяки турботі міської влади і небайдужим людям, у нашому центрі дітки забезпечені всім необхідним, — говорить Тетяна Леонідівна. – Та від волонтерської допомоги ми ніколи не відмовляємося, бо доброти й турботи багато не буває. Сподіваємося й на те, що всі наші вихованці будуть з родинами. Щиро радіємо, коли  у знедолених діток починають сяяти від щастя очі».

img_1886img_1883img_1884img_1871img_1878img_1876

img_1889

img_1912

img_1901

 img_1907

Юлія Бабенко, фото автора

 

 

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: