Skip to content

У Дніпрі відкрилася виставка «Мій рідний край – мистецький край» (ФОТО)

Марианна Стец

Марианна Стец

dscn3662У музеї «Літературне Придніпров’я» відкрився проект, присвячений Дню міста «Мій рідний край – мистецький край»

Його учасники – професійні художники та архітектори – члени творчих спілок, а також творча молодь – студенти Областного театрально-художнього коледжу і Придніпровської академії будівництва та архітектури, вихованці художніх шкіл та шкіл мистецтв. Усі вони презентували графічні живописні твори, архітектурні проекти, етюди і замальовки, які відображають історію мистецтва нашого міста. Роботи ці об’єднані любов’ю їх авторів до Дніпра.

Діти по особливому бачуть рідне місто. 12-річна Мілана Сидоренко, вихованка Дитячо-молодіжного центру міської ради, на одному зі своїх малюнків зобразила знайомий краєвид – Фестивальний причал. Над річкою летить янгол-охоронець, місія якого, на думку дівчинки, – оберігати Дніпро та його мешканців від негараздів. А от 15-річна учениця художньої школи № 1 Альона Присяжнюк намалювала різнобравне місто фантазій — місто майбутнього.

Фотограф-початківець і художниця Ольга Півень представила цілу серію фотографій різних жителів Дніпра. Дівчина давно подорожує усією Україною.

– Це розповідь про нас, – пояснює вона. – Мої роботи – це повість про людину. Людина крокує із кадру в кадр. Вона може бути самотньою і в парі, сумною і радісною, видатною чи малопомітною, на злеті кар’єри чи у темній прірві життя…

На відкриття експозиції завітали юні автори робіт. Усіх їх привітали досвідчені художники та директор художньої школи № 1 Микола Хандога.

dscn3659– Для нас великою честю є те, що поряд із малюнками наших вихованців – картини досвідчених авторів, – зазначає він. – Діти повинні вивчати творчість професіоналів, переймати їхній досвід.

Член Спілки художників України Тетяна Корольова з радістю та великою вдячністю згадує про художню школу, де вона навчалася.

– Ця виставка – подарунок для нашого міста, – вважає вона. – Колись навчання в художній школі подарувало мені любов до мистецтва та рідного міста. Дуже вдячна всім учителям, які зараз навчають цій самій любові нове покоління художників. Вдячна і музею «Літературне Придніпров’я», де постійно відбуваються виставки таких добрих та світлих робіт. Впевнена, що дітей очікує чудове творче майбутнє.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: