Skip to content

«Мистецький квартал» запрошує на День міста

Elena Misnik

Elena Misnik

10 вересня на центральній алеї проспекта  Дмитра Яворницького (на відрізку від  вулиці Воскресенської до вул. Сєрова)   з 9.00 до 16.00  відбудеться традиційний  арт-фестиваль «Мистецький квартал». З 2012 року веде відлік це об’єднання митців міста  під назвою «Мистецький квартал», у якому своєрідну прописку та паспорти мешканців мають понад 300 представників професійного мистецького середовища міста Дніпра.

kvartalФестиваль «Мистецький квартал» — це творчий звіт митців рідному місту та його мешканцям. Цього року у фестивалі візьмуть участь близько 500 учасників, серед яких як мешканці нашого міста, так і гості.  Для мешканців та гостей міста  буде організовано різні форми презентації митців та мистецьких об’єднань: вернісажі та виставки, презентації нових робіт, відбудеться знайомство з новими творчими об’єднаннями, місцеві  видавництва «Ліра»,  «Герда», «Абабагаламага» представлять свої найцікавіші видання та альбоми, збірки про рідний Дніпро та Україну, літературні новинки.

У програмі фестивалю представлені різноманітні виставки:

— виставка «Народне мистецтво Дніпра»  членів об’єднання майстрів народного мистецтва Будинку мистецтв;

—   книжкові виставки;

—    вернісаж робіт молодих художників міста;

—  виставка дитячих робіт вихованців художніх шкіл,  студій образотворчого мистецтва та шкіл естетичного виховання «Рідне місто вітають юні художники»;

—   проекти молодих архітекторів щодо енергоефективних технологій та медичного обладнання;

—   виставка інтелектуальних іграшок фірми «Ігротеко»;

—   виставки фотомитців міста.kvartal-1

На «Мистецькому кварталі» буде працювати «Сувенірна алея», де можна буде придбати прикраси та сувеніри на пам’ять.

На концертному майданчику «Мистецького кварталу» (з 10.30 до 14.00) дніпровців з ювілейним Днем міста привітають фольклорні колективи: «Берегиня Січеславська»,  «Червона калина», «Криниця», «Горлиця»,  «Дзвіночки», «Заграва», «Україночки»,   тріо «Відлуння» та хор ПК «Енергетик»,  музиканти, поети, актори.           З своїми новими творами  мешканців познайомлять письменники та публіцисти: Костянтин Дуб, Ігор Родіонов, Леся Степовичка, Еліна Заржицька, Валентина Бабенко, Ганна Тиряник.

Відбудеться пленер юних художників, демонстрація дерев’яних конструкторів,  майстер-класи  з народних промислів.

Майстри народного мистецтва Наталія Авдєєнко, Ольга Іващенко, Валентина Передерій та Світлана Макаренко прозвітують про представлення народного мистецтва Дніпра на європейському рівні: виставки в Софії (Болгарія) та Кракові (Польща).

Відбудеться великий ярмарок народних промислів майстрів із різних міст України, на якому у всьому розмаїтті буде представлено творчість народних майстрів із Києва, Дніпра, Хмельницького, Харкова, Львова, Кременчука, Ніжена, Миколаєва,   Одеси,  Полтави,  Запоріжжя,   Кіровоградщини, Кривого Рога, Павлограда, Новомосковська, Нікополя, Петриківки, Межівського, Солонянського, Царичанського та Дніпропетровського районів.

 

 

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: