Відтепер в школах заборонена продаж цукерок, горішків, пластівців й ще багато чого

вредноНа 13-й черговій сесії міської ради Дніпра 7 вересня депутати затвердили перелік продуктів харчування, які заборонено використовувати та продавати в навчальних закладах міста. Це рішення дозволить посилити контроль за якістю харчування в школах та садках. За нього проголосували 33 народні обранці.

Про це повідомили в прес-службі міської ради Дніпра.

-Правка-8“Цим рішенням ми забороняємо торгівлю продуктами, які шкодять здоров’ю дітей та будь-якої людини, у навчальних закладах. Як говорили китайські мудреці: усі наші хвороби – на дні тарілки. Ми хочемо, щоб на дні тарілок наших дітей не було хвороб, які викликають ці продукти. Частина з них – під забороною відповідно до постанов Кабінету Міністрів та законів України. До цього переліку ми додали деякі ароматизатори, підсилювачі смаку, стабілізатори і таке інше!, – зазначив керівник депутатської групи “За Дніпропетровськ” Дмитро Безуглий.

Депутат також наголосив, що порушників цієї заборони – директорів шкіл та керівників дитячих садочків – звільнятимуть. Якщо цього буде недостатньо, розроблятимуть інші види покарання в рамках закону.
Відповідно до рішення міськради, перелік продуктів, напоїв, харчових добавок у складі продуктів, що заборонені для реалізації та використання в комунальних загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладах міста, включає:
1. Чіпси, а також напівфабрикати картоплі, що використовуються для приготування картоплі фрі.
2. Сухарики, крекери, горіхи, насіння, палички, пластівці, попкорн, шоколадні та глазуровані плитки, батончики, цукерки, жувальні гумки, до складу яких входять харчові добавки п.5 цього переліку.
3. Солодкі газовані напої, що містять замінники цукру (аспартам).
4. Продукти, до складу яких входить пальмова та гідрогенізована (трансжир) олії.
5. Харчові добавки, які входять до складу продуктів:
5.1) консерванти Е 200 – Е 290, Е 1125;
5.2) стабілізатори та згущувачі Е 249 – Е 252, Е 400 – Е 476, Е 575 – Е 585, Е 1404 – Е 1450;
5.3) емульгатори Е 322 – Е 442, Е 470 – Е 495;
5.4) антиокислювачі Е 300 – Е 312, Е 320 – Е 321;
5.5) харчові барвники Е 100 – Е 180, Е 579, Е 585;
5.6) підсилювачі смаку Е 620 – Е 637;
5.7) глутамат натрію.

Поделиться:
Добавить комментарий
Войти с помощью: 

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также: