Skip to content

У Дніпрі рівняються на Фіджі

Игорь Суховой

Игорь Суховой

onf1fe8051fc79f7c3597adf9e9a50b46ae_800 Президент обласної федерації регбі Денис Давидов окреслив програму відродження спорту мужніх. Вона передбачає розвиток регіонального регбі від дитячого до дорослого.

Новим імпульсом мають стати залучення школярів до регбі-5. На відміну від олімпійського регбі-7, цим видом можуть займатися хлопці і дівчата, які ще починають свій шлях у спорті. Денис Давидов уточнює деталі:

— Фактично для цих змагань потрібен лише регбійний м’яч. Наше ж завдання шукати нові таланти. Регбі з нового навчального року буде започатковано у 16 школах. Викладачі будуть теж готуватися і відновлювати знання про цей вид спорту. Ми плануємо проводити дитячі і дорослі турніри. Зокрема, з регбі-7 відбудуться відкритті змагання. Окрім, Кривого Рогу , який має провідні позиції в регіоні, плануємо запросити регбістів з Одеси, Миколаєва, Кременчука…

Хто цікавився Олімпіадою-2016, знає: чемпіонами з регбі серед жінок стали австралійки, а чоловіче «золото» вперше в історії виборола збірна Фіджі. Наставник регбійного клубу «Дніпра» Антон Панфілов від ейфорії далекий, проте:

— Наступної суботи виповнюється 7 років нашому клубу. Звичайно, успіх остров’ян з Фіджі нам поки що не світить, але бажання залучити до регбі нове покоління велике. Регбі-5 включено до  шкільних ігор Дніпра і головним підсумком стане такий: значно менше підлітків буде безцільно вештатися вулицями. Нам обіцяють надавати шкільні поля зі штучною травою. На думку усієї нашої федерації регбі мають займатися не лише хлопці, а й дівчата. Дніпряни завжди мали спортивний хист, тому нові таланти не забаряться.

Ігор Суховий1969_youth_rugby_3

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: