Skip to content

СБУ знайшла джерело радиації (ФОТО, ВІДЕО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

радиацияУ місті Нікополь на Дніпропетровщині співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою виявили джерело радіаційного випромінювання в одному з комунальних підприємств.

Про це повідомили в прес-службі СБ України.

радиация2

Правоохоронці встановили, що небезпечну речовину залишили комерсанти, які орендували приміщення комунальників. Спеціалісти санітарно-епідеміологічної служби після проведення відповідних вимірювань зафіксували, що радіаційний фон виявленого джерела іонізуючого випромінювання перевищував допустимі норми в декілька разів.

радиация3jpg

За їхніми висновками, тривале зберігання речовини могло б призвести до зараження навколишнього природного середовища та вплинути на здоров’я працівників комунального підприємства.

радиация4

Завдяки оперативному втручанню співробітників спецслужби потенційна загроза для населення локалізована. Експертиза встановить походження радіоактивного матеріалу після чого небезпечна речовина буде утилізована.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 265 (незаконне поводження з радіоактивними матеріалами) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: