Skip to content

У Дніпрі урочисто підняли Державний Прапор України (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Марианна Стец

Марианна Стец

DSCN3018Біля облдержадміністрації на честь Дня Державного Прапора України відбулося урочисте підняття Прапора

Представники обласної та міської влад, бійці АТО, спортсмени та жителі міста поклали квіти до Хреста на Алеї Героїв Небесної сотні. Потім під звуки військового оркестру жовто-блакитний прапор піднявся над головами присутніх. В небо поринули повітряні кульки тих самих кольорів.

– Синє-жовтий стяг став символом боротьби за незалежність, єдності та суверенітету держави, спокійного і мирного життя, – зазначив глава облради Гліб Пригунов. – Вже над багатьма містами і селами повернутих територій майорить Державний Прапор. Але сподіваємося, що скоро він буде всюди.

Заступник міського голови Олександр Шикуленко щиро привітав усіх городян зі святом.

– Вперше жовто-блакитний прапор з’явився на приміщенні міськради в 1991 році, – говорить він. – Сьогодні в Україні піднялося близько 40 тисяч прапорів. В моєму кабінеті є і стяги на кожному вікні, і герб… До свята місто готувалося дуже ретельно. Його центральні вулиці, проспекти та мости прикрашено нашими національними символами. Стяг є символом нашої віри, мужності, свободи та національної гордості України. Бажаю всім, перш за все, миру, спокою та щастя.

Після завершення заходу представники обласної та міської влад вручили 16-річним жителям області паспорти громадян України.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: