Skip to content

В організатора конвертцентру з обігом 370 млн грн вилучено бойові гранати

Юлия Мухина

Юлия Мухина

400Співробітники податкової міліції Центрального офісу в ході  розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст.ст.28, 205 та 209 КК України, припинили діяльність «конвертаційного центру» в Дніпропетровській області.

Про це повідомили в прес-службі Державної фіскальної служби України.

Слідчі встановили, що організована група осіб зареєструвала та придбала корпоративні права низки транзитних і фіктивних суб’єктів господарської діяльності. Використовуючи реквізити і розрахункові рахунки вказаних підприємств, дані особи формували податковий кредит з ПДВ для підприємств реального сектору економіки шляхом документального оформлення нікчемних фінансово-господарських операцій з придбання товарно-матеріальних цінностей, надання послуг та виконання робіт.

В подальшому отримані кошти конвертувалися та знімалися готівкою для передачі замовникам за винятком 8-9% за конвертацію.

Загальний обсяг проконвертованих коштів за 2015-2016 роки через розрахункові рахунки, відкриті в банківських установах, склав близько 370 млн грн, ймовірні втрати бюджету складають 61 млн грн.

На розрахункові рахунки транзитно-конвертаційних підприємств накладено арешт та заблоковано 916 тис. грн.

Під час проведених заходів здійснили 16 обшуків за адресами розташування офісних приміщень, в місцях проживання та автомобілі фігурантів справи. За результатами обшуків вилучили 297 тис. гривень готівкою, 83 печатки ФСПД, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та фінансово-бухгалтерську документацію.

Крім того, в одному з офісних приміщень, доступ до якого мав лише один із співорганізаторів «справи», в сейфі виявлено 2 гранати РГД-5 та запали до них.

Того ж дня за даним фактом в порядку ст.208 КПК України дану особу було затримано та розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: