Skip to content

На Дніпропетровщині — 56 потопельників

Юлия Мухина

Юлия Мухина

пляж256 людей потонули на Дніпропетровщині з початку року. Головні причини – нехтування правилами безпеки і купання у непристосованих для цього місцях. Бути уважними під час відпочинку на воді закликають жителів та гостей регіону в управлінні цивільного захисту облдержадміністрації. Прості правила, які рятують життя, нагадали на прес-конференції в Дніпропетровській ОДА.

З початку 2016-го на Дніпропетровщині сталося 65 нещасних випадків на воді. Вони забрали життя 56 людей, серед яких 5 дітей. Заплив на небезпечну відстань, необережне поводження на човні та під час рибної ловлі, купання у нетверезому стані – це головні причини загибелі людей.

«Більшість нещасних випадків трапляються у місцях, необлаштованих для купання. Цьогоріч 55 з 56 потопельників загинули саме у зонах, непристосованих для відпочинку на воді», — зазначив начальник управління цивільного захисту Дніпропетровської облдержадміністрації Сергій Коваленко.

Щоб запобігти трагедії, необхідно дотримуватися простих правил. Спеціалісти радять:

· не купатися у стані алкогольного сп’яніння;

· не запливати за буї;

· не допускати ігор у воді, під час яких обмежується свобода руху;

· заходити у воду поступово;

· слідкувати за власним самопочуттям.

Діти відвідувати пляжі повинні виключно у супроводі дорослих. Попередньо батькам слід розповісти малюкам про правила поведінки під час відпочинку.

«Важливо пам’ятати про засоби безпеки, й катаючись на човнах. Рятівні пояси та жилети допоможуть зберегти життя», — додав Сергій Коваленко. 

Відпочиваючи на воді, варто бути уважним. Побачивши людину, яка тоне, необхідно зателефонувати за номером 103 і надати першу допомогу.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: