Skip to content

Родичам відкриють цілодобовий доступ до реанімацій

Людмила Гейко

Людмила Гейко

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун підтримує питання відкриття доступу родичів до пацієнтів, які перебувають у реанімаційних відділеннях.

Про це повідомила прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

Уляна Супрун1Як відомо, наказом МОЗ України № 592 від 15.06.2016 «Про затвердження Порядку допуску відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії» передбачається, що заклад охорони здоров’я зобов’язаний забезпечити пацієнтам, які перебувають у реанімації, право на допуск до них відвідувачів 24 години на добу в будь-який день тижня.

— Наказ Міністерства охорони здоров’я України щодо відкритих реанімацій направлений в регіони і ми нічого не змінюємо. Під час селекторної наради з представниками регіонів акцентували увагу всіх, щоб вони виконували ці норми, — наголосила Уляна Супрун.

МОЗ розраховує на допомогу громадськості у зборі інформації про практику виконання наказу в лікарнях, адже щоб дізнатися про блокування на місцях питання відкритого доступу родичів до пацієнтів, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії, потрібно мати про це обґрунтовану інформацію, звернення або скарги.реанимация2

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: