Skip to content

Всі АТО-шники отримають матеріальну допомогу

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Всі учасники АТО, хто подав заяву, отримають грошову допомогу на реабілітацію та відпочинок вже в серпні-вересні.

Про те, як саме її отримати, розповіла на прямій телефонній лінії начальник управління з питань учасників АТО, членів їхніх сімей та внутрішньопереміщених осіб Людмила Козловська.

В рамках міської програми «Родина героя» для учасників АТО, всі відшкодування на реабілітацію, відпочинок тощо будуть проведені своєчасно.

козл– Зараз ми можемо працювати «на повну», бо помінявся головний розпорядник коштів. Раніше це було управляння праці й соціального захисту, а тепер гроші розподіляє Дніпровська міськрада. – сказала Людмила Козловська.

В минулому році учасників АТО в місті було 542, а на сьогоднішній день їх вже 3542 чоловіка. Щоб отримати грошову допомогу, учасники бойових дій мають звернутися до свого місця реєстрації, тобто у своє відділення управляння праці й соціального захисту, щоб їх внесли в реєстр для отримання допомоги не тільки від міста, а ще й від держави.

1136 чоловік наразі вже зможуть в десятиденний термін отримати матдопомогу. Ті, хто написав заяву на грошову допомогу в грудні 2015 року і не отримав її, також до вересня цього року все отримають. Тобто їм виплатять гроші за два роки.

Матеріальна допомога на оздоровлення та реабілітацію учасника АТО отримується один раз на рік і становить від 4 до 8 тисяч гривень.

Сім’ї загиблих мають право отримувати два прожиткових мінімума, а це 2260 гривень щомісячно. Також на поховання виділяється до 30 тисяч гривень. Це транспортні послуги, поховання та поминальний обід. Всі ці гроші виділяє міський бюджет Дніпра. На сьогодні одноразову допомогу в сумі 100 тисяч гривень вже виплатили 7 сім’ям загиблих бійців, а найближчим часом ці кошти отримають ще 4 родини.

Щоб отримати матеріальну допомогу, треба звернутися в Управління з питань учасників АТО, членів їхніх сімей та внутрішньопереміщених осіб (кабінети №№ 209-210 Дніпропетровської міської ради (просп. Дмитра Яворницького, 75) і надати свій паспорт, ідентифікаційний код, довідку або посвідчення Учасника бойових дій, медичну довідку 070 із вказаним профілем санаторію, де бійцю рекомендовано проходити реабілітацію.

– Комісія по наданню матеріальної допомоги учасникам АТО засідає кожного тижня, щоб наші бійці могли якнайшвидше отримати гроші», — сказала Людмила Козловська.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: