Skip to content

Радник мера Львова Яніка Мерило стала заступником Філатова

Людмила Гейко

Людмила Гейко

янинаЕстонський фахівець з питань інформаційних технологій та інвестицій, експерт Агентства з питань електронного урядування Яніка Мерило 15 серпня розпочне виконувати обов’язки заступника міського голови Дніпра.

Про це Борис Філатов написав на своїй сторінці в соцмережі.

За словами мера, Яніка Мерило вже погодилася переїхати до Дніпра й приєднатися до його команди. Вона відповідатиме за впровадження електронних новацій.

– До обов’язків пані Мерило входитимуть такі напрями: курирування ЦНАПів, електронні послуги, IT-технології, кол-центр мерії, впровадження електронного квитка у громадському транспорті, контроль за прозорістю закупівель, а також робота з інвесторами та міжнародними донорами, – йдеться в дописі.

Зазначимо, що Яніка Мерило уже понад півроку співпрацює з командою Бориса Філатова. Вона є ІТ-консультантом проекту «Дніпро смарт-сіті» та активно допомагає Дніпру опановувати сучасні інструменти електронної демократії. Зокрема, Яніка Мерило брала участь у запуску програми «Відкритий бюджет», карти аналізу стану доріг Navizor, програми з навчання IT-технологій дітей бійців АТО та вихованців дитячих будинків.

Довідка: Яніка Мерило народилася в Естонії. Її батько родом з Кам’янця-Подільського. Кар’єру розпочинала програмістом. Наразі спеціалізується на інформаційних технологіях та інвестиційному бізнесі. З 2000 року опікується залученням коштів на ринки Росії, України, країн Балтії. Обіймала керівні посади в низці інвестиційних фондів Європи. З січня по квітень 2015 року працювала радником міністра економічного розвитку і торгівлі України. Після того була позаштатним радником міського голови Львова. Володіє англійською, російською, українською, естонською, фінською, а також французькою мовами.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: