Skip to content

Держзамовлення вишам — 15 тисяч першокурсників

Юлия Мухина

Юлия Мухина

виші15 тисяч абітурієнтів вступили до вишів Дніпропетровщини на бюджет. Рівно стільки місць державного замовлення отримали університети, академії та інститути регіону.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

Цьогорічна вступна кампанія кардинально відрізнялась від попередніх років. Вперше за часи незалежності бюджетне місце «йде» за абітурієнтом, а не навпаки. Тобто від популярності вишу та кількості абітурієнтів, що бажають вступити до конкретного навчального закладу, й залежала кількість його бюджетних місць.

«Така система показала реальний рейтинг вишів серед абітурієнтів й дозволила хлопцям та дівчатам отримати бюджетні місця в бажаних навчальних закладах. Цього року виші Дніпропетровщини отримали 15 тисяч бюджетних місць для першокурсників. Це майже на 800 менше, ніж минулоріч. Однак деякі з навчальних закладів значно перевищили минулорічні показники держзамовлення», — зазначив директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Олексій Полторацький.

 

 

Лідерами за кількістю бюджетних місць для першокурсників став Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара. Тут за бюджетом навчатиметься більш ніж 1,5 тисячі первачків. Минулого року держзамовлення ДНУ ім. О. Гончара склало 1,2 тисячі.

На другому місці – Національний гірничий університет. В ньому навчатиметься майже 1,2 тисячі першокурсників-бюджетників. Минулого року Міністерство замовило лише близько 1 тис. місць.

На третьому місці – Криворізький національний університет. Однак його держзамовлення суттєво знизилося цього року. На бюджеті тут навчатиметься трохи більше 900 першокурсників. Минулого року держзамовлення сягнуло майже 1,2 тисячі студентів.

Вступники, які не потрапили до списків бюджетників, можуть ще встигнути вступити на контракт. Сьогодні останній день подачі документів. До 18.00 10 серпня виші приймають документи на навчання за контрактом. Списки зарахованих на контракт будуть оприлюднені 12 серпня.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: