Skip to content

СБУ викрила схему розкрадання держмайна на 10 мільйонів гривень (ВІДЕО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

У Дніпрі викрили схему розкрадання державного майна в особливо великих розмірах під час переробки військового обладнання та устаткування.

Про це повідомили у службі безпеки України.

Керівництво дніпровського державного підприємства з переробки брухту та відходів приймало на утилізацію списані металеві вироби із вмістом золота, срібла, міді та паладію. Лабораторія підприємства визначала занижені обсяги вилучення дорогоцінних та кольорових металів, після чого відходи відправлялися на переробку до комерційної структури з Покровська (колишній Красноарміськ) Донецької області. Там ділки переробляли брухт та повертали на користь держави значно занижений відсоток дорогоцінних та кольорових металів.

Незаконний прибуток, що виникав внаслідок внесення до фінансово-господарської документації неправдивих даних, залишався у розпорядженні власників комерційної структури та розподілявся між учасниками злочинної оборудки. За попередніми даними фахівців, зловмисники встигли завдати шкоду державі на більше ніж 10 млн. гривень.

Співробітники СБУ, прокуратури та поліції провели одночасні обшуки на підприємствах Дніпра та Покровська, що задіяні у протиправній схемі. Правоохоронці вилучили понад 380 кг дорогоцінних металів вартістю до 6 млн. грн., більш ніж 10 тонн кольорових металів вартістю більше 1 млн. грн., декілька тонн металовмісної сировини, засоби таємного зняття інформації, зброю та фінансово-господарську документацію.

По факту злочину відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: