Skip to content

В Університеті внутрішніх справ збільшили кількість бюджетних місць

Юлия Мухина

Юлия Мухина

универ_вдЗ 11 по 30 липня по всій Україні проходила вступна кампанія. Про її підсумки в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ повідомила заступник відповідального секретаря Приймальної комісії  Вікторія Миколаївна Савіщенко на прес-конференції для журналістів.

Університет збільшив кількість бюджетних місць в тому числі й через зростання популярності закладу серед абітурієнтів.

савищенко«Три тижні тривала вступна кампанія і вони були спекотні як в прямому, так і в переносному сенсі. Я 10 років працюю в складі приймальної комісії, але такого аншлагу, такого бажання вступників, як в цьому році, ще не було ніколи. Ми передбачали зростання кількості вступників, але не настільки. — поділилась Вікторія Миколаївна.

Заяви на вступ до Університету подали 3 260 осіб (ліцензійний же обсяг 1 706 студентів). Минулого року таких заяв було вдвічі менше. Конкурс на юридичний факультет наразі складає 4,42. Тобто це практично 4 особи на одне місце за контрактною формою навчання. На державне замовлення конкурс складає дві особи на місце. Це приблизні дані, середня форма між денною й заочною формами навчання.

«Відзначається зростання кількості бажаючих вступити на спеціальність «Правова діяльність». Це — майбутні детективи. Конкурс на цю спеціальність складає 2,31 на місце. Такий сплеск є ознакою того, що молодь бажає змін, бажає отримати юридичну освіту. Це прекрасна ознака, — підкреслила пані Савищенко. —

Перехресне навчання — досвід європейської освітньої школи. І Университет таку форму почав практикувати. Що це таке. Це, коли людина, маючи вищу освіту за будь-якою іншою спеціальністю, здобуває в нашому вищі юридичну освіту. У нас для таких людей є додаткове вступне випробування «Основи правознавства». Якщо вони здають його, то це є перепусткою складати іспити з тими, хто чотири роки провчився в нашому виші. І таких студентів десь 40 %».

Можна сміливо констатувати, що потреба суспільства в юридичній обізнаності зростає. І висококваліфіковані спеціалісти нам дуже потрібні.

Юлія Мухіна

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: