Skip to content

Цього року нітратів в кавунах поменшало

Inna Vnukova

Inna Vnukova

Покупают ли днепряне арбузы. Новости Днепра

На вулицях міста все частіше можна побачити смугасто-зелені та яскраво-жовті «бастіони» з соковитих кавунів та духмяних динь. Пройти повз них та не придбати нічого з цього розмаїття кольору та смаку – важко. Та чи безпечно купувати баштанні культури цьогорік? Про це розповів на прес-конференції в ІА «Мост-днепр» в.о. начальника ГУ Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів у Дніпропетровській області Андрій Кондратьєв.

За оперативною інформацією Держпродспоживслужби, цього року поменшало остроти у питанні отруєння баштанних нітратами. Це підтвердив і Андрій Кондратьєв:

— Найпевніше це пов’язано із дороговизною ядохімікатів, тож не усі виробники цього року змогли дозволити собі їх використовувати. Але споживачам це явно на користь. Цього року через перевищення норми вмісту нитратів нашими лабораторіями вилучено з реалізації лише 465 кг баштанних, головним чином – динь. Для порівняння – минулого, 2015-го року, через перевищення вмісту нітратів із продажу було вилучено близько 1,5 тонн кавунів та динь.

Усього ж лабораторіями Держпродспоживслужби протягом цього літа вилучено з прилавків 6,5 тонн баштанних – через відсутність товарного вигляду та низьку споживчу якість товару. Багато це чи мало, погано чи добре?..

— Головне, про що свідчить ця статистика – торгівельна мережа перебуває під постійним наглядом нашої служби. Управління почало роботу фактично з 1 травня, і саме з цього часу здійснюється постійний, систематичний контроль якості харчової продукції, незалежно від сезону, від пори року. Звісно ж, це стосується лише офіційних ринків, супермаркетів та магазинів. За стихійні ринки ми відповідальності не несемо. Боротися із ними – це задача правоохоронних органів.

Ілона Полуніна

арбузы

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: