Skip to content

В Дніпрі стало легше реєструвати Анфіс та Богуславів

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Про ситуацію з народжуваністю розповіла в. о. заступника начальника Управління – начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Дніпропетровській області Олена Бурчак.

— Протягом І півріччя ми зареєстрували 14 868 немовлят: 7 638 хлопчиків та 7 230 дівчаток, — повідомила вона. – На жаль, це на 1 593 менше аналогічного періоду минулого року, тоді народилося 16 461 діточок. Добре те, що батьки новонароджених можуть реєструвати діток прямо у пологовому будинку. У Дніпропетровській області на даний момент вже у 19 пологових будинках 18 відділів ДРАЦС реалізовують пілотний проект, який дозволяє це робити.

Олена Бурчак пояснила, що відділом ДРАЦС складається графік приїзду до пологового будинку, прийняття у громадян документів і години, в які документи будуть узгоджені з громадянами. Графік узгоджується з пологовим будинком, вивішений на інформаційному стенді як пологового будинку, так і відділу ДРАЦС. Працівник відділу ДРАЦС у визначені дні звертається до пологового будинку для отримання документів – паспорта батьків, медичне свідоцтво про народження дитини. Якщо батьки не перебувають у шлюбі, їм необхідно вдвох скласти заяву про визнання батьківства, або мати реєструє дитину як мати, яка не перебуває у шлюбі. Працівник відділу ДРАЦС приймає документи, їде до відділу, проводить реєстрацію і у визначений день та час приїжджає з документами і вручає під розпис.

— Вручення свідоцтв про народження дитини у пологових будинках – це дуже зручний проект, який дозволяє не вистоювати черги у відділах ДРАЦС, — наголосила Олена Бурчак. — Мета проекту – швидко і зручно зареєструвати дитину і видати батькам свідоцтво про народження. Процедурою вже скористалися близько 3 тис. осіб у області. Проект діє 4 грудня 2015 року.

Назвала Олена Бурчак й найпопулярніші імена, які батьки дають своїм діткам. Для дівчаток це: Аліна, Альбіна, Ангеліна, Анастасія, Анна, Аріна, Богдана, Валерія, Вероніка, Вікторія, Віра, Дарина, Дар’я, Діана, Єва, Єлизавета, Злата, Каріна, Катерина, Кароліна, Кіра, Лілія, Маргарита, Марія, Мирослава, Поліна, Софія, Яна.

Хлопчиків здебільшого називають: Андрій, Антон, Артем, Богдан, Владислав, Володимир, Гліб, Давид, Данило, Денис, Дмитро, Іван, Ігор, Ілля, Кирило, Костянтин, Лев, Марк, Максим, Матвій, Михайло, Микола, Мирон, Назар, Олександр, Павло, Роман, Ростислав, Станіслав, Тимофій, Ян, Ярослав.

Серед рідковживаних та нетрадиційних імен, які надають дівчатам – Абігель, Агнія, Аглая, Адель, Аксенія, Альбіна, Амелія, Анна-Марія, Анна Мішель, Анфіса, Ангеліна, Афіна, Божена, Богдана, Варвара, Віталіна, Грета, Даяна, Домініка, Євангеліна, Єсенія,  Емілія, Желанна, Еліна, Емілі Бертіна, Еріка-Санта, Забава, Заріна, Іларія, Лідія, Любава, Марта, Мар’яна, Олівія, Стелла, Стефанія.

Хлопчиків нечасто називають Акім,  Богуслав, Боленат, Броніслав, Всеволод, Григорій, Демид, Дем’ян, Єлісей, Едгар, Ернест, Зорян, Клим, Любомир, Лука, Марсель, Нестор, Остап, Платон, Прохор, Савелій, Серафим, Симеон, Соломон, Тихон.

Юлія Бабенко, фото автора

 

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: